Sklandu rauši ar medu un tupeņiem
Foto: Kadrs no video

Sklandu rauši - Mārtiņiem, Pēteriem un citiem svētkiem.

No miltiem, sviesta, sāls un ūdens samīca stingru, cietu mīklu. Izveltnē ½ cm biezumā, izspiež apaļas ripas (tradicionāli sklandu raušiem ir jābūt lieliem, gandrīz apakštasītes lielumā, bet man patīk maziņi, tādus arī taisu).

Katrai ripai vienmērīgi uzloka uz augšu maliņu 1 - 2 cm augstumā. "Bļodiņas" liek uz ietaukotas plāts.

Sagatavo divus pildījumus - kartupeļus samaisa ar biezo krējumu vai sviestu, sakulto olu, sāli. Plānā kārtā šito iesmērē izveidotajās bļodiņās.

Sarīvētajiem burkāniem pieliek sviestu, olu, medu. Masu liek uz kartupeļu masas, met cepeškrāsnī un cep, kamēr burkāni oranžbrūni un pamatne - pilnīgi sausa.

* Man patīk burkāniem uzkaisīt kādu šķipsnu ķimenes, bet tā ir gaumes lieta.

Iesūtīja: Nora

Source

Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form