Foto: Kadrs no video
Sklandu rauši - Mārtiņiem, Pēteriem un citiem svētkiem.

No miltiem, sviesta, sāls un ūdens samīca stingru, cietu mīklu. Izveltnē ½ cm biezumā, izspiež apaļas ripas (tradicionāli sklandu raušiem ir jābūt lieliem, gandrīz apakštasītes lielumā, bet man patīk maziņi, tādus arī taisu).

Katrai ripai vienmērīgi uzloka uz augšu maliņu 1 - 2 cm augstumā. "Bļodiņas" liek uz ietaukotas plāts.

Sagatavo divus pildījumus - kartupeļus samaisa ar biezo krējumu vai sviestu, sakulto olu, sāli. Plānā kārtā šito iesmērē izveidotajās bļodiņās.

Sarīvētajiem burkāniem pieliek sviestu, olu, medu. Masu liek uz kartupeļu masas, met cepeškrāsnī un cep, kamēr burkāni oranžbrūni un pamatne - pilnīgi sausa.

* Man patīk burkāniem uzkaisīt kādu šķipsnu ķimenes, bet tā ir gaumes lieta.

Iesūtīja: Nora

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!