Tasty
0 0
Sarežģītība: vidēji
Loading...
Sastāvdaļas
250 g
250 g rudzu milti
rudzu milti
25 g
25 g sviests
sviests
150 g
150 g ūdens
ūdens
Kartupeļu pildījumam:
300 g
300 g kartupeļi
kartupeļi
100 g
100 g piens
piens
10 g
10 g sviests
sviests
 
sāls
sāls
 
pipari
pipari
Burkānu pildījumam:
400 g
400 g burkāni
burkāni
50 g
50 g cukurs
cukurs
1
1 ola
ola
30 g
30 g skābs krējums
skābs krējums
15 g
15 g kviešu milti
kviešu milti
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Mārtiņdienas cienasts
  • Latviešu nacionālā virtuve
  • Pīrāgi un smalkmaizītes
  • Sklandu rauši - latviešu virtuves tradicionālais kārums.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    No remdena ūdens un miltiem samīca stingru mīklu.

    Mīcīšanas beigās iestrādā mīklā sviestu un mīklu tūlīt var veltnēt 3 mm biezā plāksnē.

    Ar asu spiedni izspiež apaļas ripas 8-9 cm diametrā. Katrai ripai uzceļ un izveido 1 cm augstu maliņu. Liek uz plāts un pilda vispirms 3-4 mm augstumā kartupeļu masu un virs tās līdz maliņas augšai - burkānu masu.

    Cep cepeškrāsnī, līdz pildījuma virsmai izveidojas garoziņas un mīkla ir sausa.

    Kartupeļu pildījumam notīrītus kartupeļus liek verdošā sālsūdenī un vāra mīkstus. Karstus sastampā, pielej karstu pienu, sakuļ, pievieno sviestu, sāli, piparus.

    Burkānu pildījumam burkānus izvāra, sasmalcina, masai pievieno sakultu olu, cukuru, kviešu miltus, krējumu un visu samaisa.

    Iesūtīja: VecPoga

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form