Sklandu rauši - latviešu virtuves tradicionālais kārums.

No remdena ūdens un miltiem samīca stingru mīklu.

Mīcīšanas beigās iestrādā mīklā sviestu un mīklu tūlīt var veltnēt 3 mm biezā plāksnē.

Ar asu spiedni izspiež apaļas ripas 8-9 cm diametrā. Katrai ripai uzceļ un izveido 1 cm augstu maliņu. Liek uz plāts un pilda vispirms 3-4 mm augstumā kartupeļu masu un virs tās līdz maliņas augšai - burkānu masu.

Cep cepeškrāsnī, līdz pildījuma virsmai izveidojas garoziņas un mīkla ir sausa.

Kartupeļu pildījumam notīrītus kartupeļus liek verdošā sālsūdenī un vāra mīkstus. Karstus sastampā, pielej karstu pienu, sakuļ, pievieno sviestu, sāli, piparus.

Burkānu pildījumam burkānus izvāra, sasmalcina, masai pievieno sakultu olu, cukuru, kviešu miltus, krējumu un visu samaisa.

Iesūtīja: VecPoga

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!