Foto: Shutterstock
"Skudru pūznis" ar kakao krēmu pēc vēlmēm pievienojot riekstus, žāvētus augļus vai sēkliņas.
180Minūtes
14Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 8
1 gab.iebiezināts piens ar cukuru bundžā125 gsviests kakao APVĀRTĪŠANAI: pūdercukurs magones CEPUMIEM:150 gmargarīns1 gab.ola0.5 glāzecukurs1 TKvaniļas cukurs0.5 TKcepamais pulveris1 šķipsnasāls2 glāzesmilti

Sagatavošana

1

Samaisa cepumu sastāvdaļas mīklā. Sakarsē krāsni līdz 200 grādiem.

2

Mīklu izrullē, sagriež kvadrātos vai rombos, liek cepties, līdz cepumi zeltaini, tad atdzesē.

3

Neattaisītu iebiezinātā piena bundžiņu vāra 2 stundas ūdenī. Vārot vajag pieskatīt, lai bundža visu laiku ir zem ūdens, citādi tā var uzsprāgt.

4

Attaisa izvārīto pienu, sajauc ar sviestu, kakao un sajauc ar cepumiem, kas iepriekš sadrupināti, veidojot skudru pūžņa formu. Pārlej ar pāri palikušo kakao krēmu vai kausētu šokolādi, pārkaisa ar kakao.

Masai var piejaukt viegli apgrauzdētus un ar mīklas rulli dvielī sasmalcinātus riekstus un sukādes vai brendijā mērcētas plūmes.

Iesūtīja: mussha

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!