Foto: DELFI
Ja pagatavosi šo mērci, tad varēsi dzīvot bēdu nezinādams visu nedēļu. Šī mērce ir vienkārši pagatavojama un kļūst gardāka ar katru uzsildīšanas reizi!

Šī recepte top "Tūrisma Gida" redaktores Agneses Ģērmanes virtuvē un spēj pabarot sešus izsalkušus draugus vai arī ļauj nedomāt, ko ēst vakariņās visu nākamo nedēļu!

220Minūtes
9Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 6
800 gmaltā gaļa (jauktā)3 gab.šalotes sīpoli500 mlsausais sarkanvīns3 gab.burkāni200 mlvistas buljons600 gsmalcināti tomāti savā sulā3 ĒKtomātu pasta1 TKgaršvielu maisījums ar čili olīveļlā cepšanai

Sagatavošana

1

Pirmais, ko izdaru – sagriežu smalkās strēmelēs (man patīk smalki, zinu, ka citiem, savukārt, rupji, te strikti noteikumi nav– kā garšo, tā jāgriež) burkānu, gabaliņos sīpolus.

Foto: DELFI
2

Man nav dziļas pannas, tāpēc visu gatavoju katlā. Uzkarsēju kādas četras ēdamkarotes olīveļļas un tur apcepu nedaudz burkānus un sīpolus.
3

Kad tie nedaudz apcepušies (kādas 7–10 minūtes), lieku klāt malto gaļu un cepu vēl apmēram tikpat ilgi, līdz gaļa vairs vizuāli neizskatās jēla, bet apcepusies. Tad leju klāt vīnu un atstāju sautēties kādas 15–20 minūtes.

4

Kad alkohols iztvaikojis, lieku klāt garšvielas – sāli (es beru karoti bez kaudzes) un čili maisījumu. Es izmantoju Gruzijā tirgū nopirkto – tante uz vietas samala visādas asās garšvielas kopā, tā ka nezinu, kas vēl bez čili tur iekšā. Ja būtu pa rokai salvija vai timiāns, pieliktu arī to, bet bija beidzies.

Foto: DELFI
5

Sametu garšvielas, pievienoju tomātus savā sulā, buljonu un šajā brīdī arī pielieku tomātu pastu. Un tas arī viss – atstāju sautēties uz vidējas uguns trīs vai vairāk stundas.

6

Man Boloņas mērce sanāk diezgan pašķidra, tāpēc, ja gribās biezāku, var liet mazāk buljonu. Mērci ēdu kopā ar spageti, sarīvētu parmezānu un svaigiem zaļumiem (šoreiz tie bija pētersīļi).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!