'Slinkais' cidoniju ievārījums bez augļu griešanas
Foto: Privātais arhīvs
Loading...
Sastāvdaļas
2 glāzes

"Pirms pāris gadiem, kad jau kādu nedēļu biju pavadījusi vakarus, griežot cidonijas ievārījumam, rokas jau bija jēlas, bet vēl neredzēju šim kaitinošajam darbam ne gala, ne malas, metu mieru un atlikušās cidonijas izmēģināju pārstrādāt pēc vienas savas fiksās idejas. Izdevās! Tā nu vairs neķēpājos ar cidoniju smalcināšanu, bet ievārījumu vāru tikai ar "slinko" metodi," pārbaudītu knifu iesaka mūsu lasītāja Līva Cielava-Pence‎.

Noskalotas cidonijas liek katlā, pievieno cukuru un vāra. Piešauj arī ūdeni, lai nav sauss katls.

Kad masa sāk virt, to ik pa laikam apmaisa ar koka karoti. Kad cidonijas sāk kļūt mīkstas, tad maisa enerģiskāk, lai augļu mīkstums nonāk nost. Rezultātā katlā paliek ievārījums ar cidoniju serdēm, kas pilnas ar sēklām.

'Slinkais' cidoniju ievārījums bez augļu griešanas
Foto: Privātais arhīvs

Serdes var izķeksēt no katla, izmantojot putu karoti, un izmantot garda dzēriena pagatavošanai. Ja vēlas, serdes var atdalīt arī, izkāšot masu caurdurī.

'Slinkais' cidoniju ievārījums bez augļu griešanas
Foto: Privātais arhīvs

Ja vēlas, tad karstajam ievārījumam pēc serdīšu izņemšanas var pievienot pāris krustnagliņas, čili vai kanēļa standziņu un to uzkarsēt līdz pirmajiem burbuļiem.

Karstu ievārījumu lej tīrās burkās un aizvāko.

'Slinkais' cidoniju ievārījums bez augļu griešanas
Foto: Privātais arhīvs

Lai labi garšo!

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form