'Slinkais' cidoniju ievārījums bez augļu griešanas
Foto: Privātais arhīvs
0 0
Sarežģītība: viegli
Loading...
Sastāvdaļas
4 kg
4 kg cidonijas
cidonijas
4 kg
4 kg cukurs
cukurs
2 glāzes
2 glāzes ūdens
ūdens
  • Ārstnieciskais uzturs
  • Ievārījumi, džemi un marmelādes
  • Ikdienas maltītei
  • Latviešu nacionālā virtuve
  • "Pirms pāris gadiem, kad jau kādu nedēļu biju pavadījusi vakarus, griežot cidonijas ievārījumam, rokas jau bija jēlas, bet vēl neredzēju šim kaitinošajam darbam ne gala, ne malas, metu mieru un atlikušās cidonijas izmēģināju pārstrādāt pēc vienas savas fiksās idejas. Izdevās! Tā nu vairs neķēpājos ar cidoniju smalcināšanu, bet ievārījumu vāru tikai ar "slinko" metodi," pārbaudītu knifu iesaka mūsu lasītāja Līva Cielava-Pence‎.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Noskalotas cidonijas liek katlā, pievieno cukuru un vāra. Piešauj arī ūdeni, lai nav sauss katls.

    Kad masa sāk virt, to ik pa laikam apmaisa ar koka karoti. Kad cidonijas sāk kļūt mīkstas, tad maisa enerģiskāk, lai augļu mīkstums nonāk nost. Rezultātā katlā paliek ievārījums ar cidoniju serdēm, kas pilnas ar sēklām.

    'Slinkais' cidoniju ievārījums bez augļu griešanas
    Foto: Privātais arhīvs

    Serdes var izķeksēt no katla, izmantojot putu karoti, un izmantot garda dzēriena pagatavošanai. Ja vēlas, serdes var atdalīt arī, izkāšot masu caurdurī.

    'Slinkais' cidoniju ievārījums bez augļu griešanas
    Foto: Privātais arhīvs

    Ja vēlas, tad karstajam ievārījumam pēc serdīšu izņemšanas var pievienot pāris krustnagliņas, čili vai kanēļa standziņu un to uzkarsēt līdz pirmajiem burbuļiem.

    Karstu ievārījumu lej tīrās burkās un aizvāko.

    'Slinkais' cidoniju ievārījums bez augļu griešanas
    Foto: Privātais arhīvs

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form