'Slinkais' kartupeļu sacepums ar malto gaļu un biezpienu
Foto: DELFI
1.6923 13
Sarežģītība: viegli
Loading...
Sastāvdaļas

Šo sacepumu pagatavot ir vieglāk par vieglu, turklāt nevajadzēs ķēpāt liekus traukus, jo visas sastāvdaļas tiek sarīvētas un samaisītas uz lielās cepamās plāts. Kad sagatavošanas darbi būs paveikti, atliks tikai noskalot rīvi, iešaut sacepumu krāsnī un tiksmināties par kārdinoši apetītlīgo smaržu, kas jau pēc brīža plūdīs no virtuves.

Kartupeļus, sīpolus un ķiplokus nomizo.

Sakarsē krāsni līdz 200 grādiem.

Ņem plāti, uz tās sarīvē kartupeļus un sīpolus uz rupjās rīves, ķiplokus sarīvē uz smalkās rīves. Pievieno gaļu, biezpienu, sāli, piparus, ķimenes, visu ar rokām samaisa viendabīgā masā, izlīdzina uz plāts.

'Slinkais' kartupeļu sacepums ar malto gaļu un biezpienu
Foto: DELFI

Liek plāti krāsnī uz 35-40 minūtēm, tad palielina temperatūru līdz 250 grādiem un turpina cept vēl aptuveni 10 minūtes, līdz sacepums iegūst skaisti zeltainu garoziņu.

'Slinkais' kartupeļu sacepums ar malto gaļu un biezpienu
Foto: DELFI

Izņem no krāsns, ar lāpstiņu sadala kvadrātiņos un pasniedz ar aukstu skābo krējumu. Sacepums arī atdzisis ir ļoti gards – tad to var ēst pa šķēlītei vien kā kartupeļu pīrāgu vai plātsmaizi.

'Slinkais' kartupeļu sacepums ar malto gaļu un biezpienu
Foto: DELFI

Lai labi garšo!

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form