Foto: DELFI
Šo sacepumu pagatavot ir vieglāk par vieglu, turklāt nevajadzēs ķēpāt liekus traukus, jo visas sastāvdaļas tiek sarīvētas un samaisītas uz lielās cepamās plāts. Kad sagatavošanas darbi būs paveikti, atliks tikai noskalot rīvi, iešaut sacepumu krāsnī un tiksmināties par kārdinoši apetītlīgo smaržu, kas jau pēc brīža plūdīs no virtuves.
60Minūtes
8Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

12 kartupeļi400 gmaltā gaļa400 gbiezpiens 0.5%2 sīpoli4 ķiploka daiviņas1 ĒKķimenes pēc garšassāls pēc garšasmalti melnie pipari

Sagatavošana

1

Kartupeļus, sīpolus un ķiplokus nomizo.

2

Sakarsē krāsni līdz 200 grādiem.

3

Ņem plāti, uz tās sarīvē kartupeļus un sīpolus uz rupjās rīves, ķiplokus sarīvē uz smalkās rīves. Pievieno gaļu, biezpienu, sāli, piparus, ķimenes, visu ar rokām samaisa viendabīgā masā, izlīdzina uz plāts.

Foto: DELFI
4

Liek plāti krāsnī uz 35-40 minūtēm, tad palielina temperatūru līdz 250 grādiem un turpina cept vēl aptuveni 10 minūtes, līdz sacepums iegūst skaisti zeltainu garoziņu.

Foto: DELFI
5

Izņem no krāsns, ar lāpstiņu sadala kvadrātiņos un pasniedz ar aukstu skābo krējumu. Sacepums arī atdzisis ir ļoti gards – tad to var ēst pa šķēlītei vien kā kartupeļu pīrāgu vai plātsmaizi.

Foto: DELFI

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!