Foto: Privātais arhīvs
Klasiskā "Napoleona" pamatā ir trausla kārtainā mīkla un vārītais krēms. Savukārt gardēde Gita Sarmule radījusi "Napoleonu" no kārtainās rauga mīklas, maskarpones krēma un iebiezinātā piena ar cukuru. Bagātīgs un salds, krēmīgs un sulīgs, un garšās pārsteidzošs. Tādam gardumam vari atvēlēt vietu uz svētku galda.
30Minūtes
3Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

2 gab.kārtainās rauga mīklas paciņas400 gmaskarpones krēms1 gab.bundža iebiezinātā piena ar cukuru

Sagatavošana

1

Istabas temperatūrā atkausē mīklas plāksnes.

2

Plāksnes uzliec uz pannas un sadursti ar dakšu.

3

Liec cepties 200 grādu temperatūrā aptuveni 7 minūtes, līdz mīkla ir zeltaini brūna.

4

Kad plāksnītes gatavas, sadali tās uz pusēm vai vēl smalkāk.

5

Gatavo pildījumu. Samaisi maskarpones krēmu ar iebiezināto pienu.

6

Liec plāksnītes pa kārtai uz paplātes. Virsū smērē pildījumu.

7

Tad atkal liec plāksnīti un uzsmērē pildījumu. Tā turpini, līdz visas sastāvdaļas izmantotas.

8

Beigās virspusi klāj ar sadrupinātas mīklas gabaliņiem.

9

Kad kūka izveidota, liec ledusskapī uz pāris stundām.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!