Svētku karalis 'Pārsteidzošais Napoleons' no trim sastāvdaļām
Foto: Privātais arhīvs
3.0000 2
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
2 gab.
2 gab. kārtainās rauga mīklas paciņas
kārtainās rauga mīklas paciņas
400 g
400 g maskarpones krēms
maskarpones krēms
1 gab.
1 gab. bundža iebiezinātā piena ar cukuru
bundža iebiezinātā piena ar cukuru
  • Ēdieni bērniem
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ikdienas maltītei
  • Launags
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Tortes un kūkas
  • Pasaules Virtuve
  • Klasiskā "Napoleona" pamatā ir trausla kārtainā mīkla un vārītais krēms. Savukārt gardēde Gita Sarmule radījusi "Napoleonu" no kārtainās rauga mīklas, maskarpones krēma un iebiezinātā piena ar cukuru. Bagātīgs un salds, krēmīgs un sulīgs, un garšās pārsteidzošs. Tādam gardumam vari atvēlēt vietu uz svētku galda.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Istabas temperatūrā atkausē mīklas plāksnes.

    Plāksnes uzliec uz pannas un sadursti ar dakšu.

    Liec cepties 200 grādu temperatūrā aptuveni 7 minūtes, līdz mīkla ir zeltaini brūna.

    Kad plāksnītes gatavas, sadali tās uz pusēm vai vēl smalkāk.

    Gatavo pildījumu. Samaisi maskarpones krēmu ar iebiezināto pienu.

    Liec plāksnītes pa kārtai uz paplātes. Virsū smērē pildījumu.

    Tad atkal liec plāksnīti un uzsmērē pildījumu. Tā turpini, līdz visas sastāvdaļas izmantotas.

    Beigās virspusi klāj ar sadrupinātas mīklas gabaliņiem.

    Kad kūka izveidota, liec ledusskapī uz pāris stundām.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form