
Ātri pagatavojamas kotletes slinkākajiem vai tiem, kuriem ledusskapī aizķēries kāds neapēsts desas līkumiņš. Viltus maltās gaļas kotletes ēd pie kartupeļiem vai salātiem pusdienās vai vakariņās.
Desu sagriež palielos gabaliņos un gaļasmašīnā samaļ kopā ar vārītiem kartupeļiem.
Masu ieliek bļodā, piesit klāt olas, pievieno skābo krējumu, saspiestu ķiploka daiviņu, kā arī sāli un piparus pēc garšas. Visu ar rokām samīca vienmērīgā masā, lai sastāvdaļas kārtīgi sajauktos.
No kotlešu masas veido nelielus plācenīšus, kurus apviļā rīvmaizē.
Kotletes cep uzkarsētā pannā ar nelielu daudzumu eļļas, līdz skaisti apbrūnējušas no katras puses. Pasniedz, kamēr vēl siltas.