Foto: Shutterstock
Slinkie pelmeņi ir sātīgs ikdienas ēdiens, kas ir ļoti ātri pagatavojams. Tie garšos tāpat kā ierastie pelmeņi, bet aiztaupīsi sev laikietilpīgo un nogurdinošo pelmeņu tradicionālo gatavošanas procesu.
60Minūtes
6Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 8
1 kgmaltā gaļa4 gab.olas400 gmilti1 gab.sīpols sāls pipari

Sagatavošana

1

Sagatavo maltās gaļas masu - maltajai gaļai pievieno 2 olas, smalki sakapātu sīpolu, sāli un piparus.

2

Sagatavo mīklu - miltos iejauc 2 olas, nedaudz sāli un pievieno tik daudz ūdens, līdz iegūst biezu masu, ko var mīcīt ar rokām.

3

Mīklu izrullē plānā kārtā un uz tās klāj maltās gaļas kārtu. Tad mīklu ar gaļu satin kā tradi­cionālo ruleti un ar asu nazi sagriež nelielos gabaliņos.

4

Pelmeņus liek vārošā ūdenī, kuram pievienota sāls, daži melnie pipari un lauru lapa, var pievienot buljona kubiņus.

5

Ja vēlas, pelmeņus var apcept pannā, pārliet ar buljonu un sautēt zem vāka vai cepeškrāsnī.

6

Kad pelmeņi uzpeld, vāra 4-5 minūtes.

Pasniedz siltus ar krējumu, majonēzi, tomātu mērci, kā nu kurš vēlas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!