"Šo ēdienu saucu par nepildītajiem pipariem, jo tam ir visi pildītās paprikas elementi, taču atkrīt ķēpāšanās ar dārzeņu pildīšanu! Patiesībā, tā kā sastāvdaļas nav "iesprostotas" paprikā, tās pagatavojas daudz īsākā laikā. Maltīte gatava nieka 30 minūtēs!" tā savu iecienīto recepti piesaka "Cook.me" autors Džefs O'Konors. Jo slinkāk, jo labāk, vai ne tā?
40Minūtes
9Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 2
200 grīsi200 gliellopa maltā gaļa2 gab.sarkanā paprika1 gab.smalki sagriezts sīpols200 gtomātu mērce (vislabāk – Marinara)1 ĒKVidusjūras garšaugu maisījums150 gkūstošs siers50 grīvmaize2 ĒKolīveļļa

Sagatavošana

1

Vispirms uzvāra rīsus.

2

Kamēr rīsi vārās, lielā pannā vai karstumizturīgā cepamtraukā uz mērenas liesmas apcep gaļu, sagrieztu papriku un sīpolus.

3

Pannas saturam pievieno gatavos rīsus, tomātu mērci un garšaugu maisījumu.

4

Pievieno arī sieru.

5

Visu nedaudz pakarsē, tikmēr nelielā trauciņā rīvmaizi sajauc ar olīveļļu.

6

Rīvmaizes un eļļas miksli drupina pāri gaļas un rīsu maisījumam. Liek trauku iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī un apmēram 190 grādu temperatūrā cep 8-10 minūtes, līdz rīvmaize nedaudz apgrauzdējusies un kļuvusi zeltaini brūna.

7

Pasniedz uzreiz pēc pagatavošanas.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!