Cepumi ar sviesta krēma un ievārījuma pildījumu
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
4.5000 4
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
Mīklai:
125 g
125 g sviests (ist. temp.)
sviests (ist. temp.)
125 g
125 g smalks cukurs
smalks cukurs
šķipsna
šķipsna sāls
sāls
1
1 ola
ola
daži pilieni
daži pilieni vaniļas ekstrakts
vaniļas ekstrakts
250 g
250 g milti
milti
Pildījumam:
125 g
125 g sviests (ist. temp.)
sviests (ist. temp.)
daži pilieni
daži pilieni vaniļas ekstrakts
vaniļas ekstrakts
175 g
175 g pūdercukurs
pūdercukurs
1 ĒK
1 ĒK verdošs ūdens
verdošs ūdens
230 g
230 g zemeņu džems
zemeņu džems
Piederumi:
 
cepumu griežamās formiņas ar smaidīgiem ģīmīšiem
cepumu griežamās formiņas ar smaidīgiem ģīmīšiem
  • Bērnu ballītes ēdieni
  • Kristību ēdienkarte
  • Lieldienu receptes
  • Mātes dienas ēdieni
  • Cepumi
  • Ēdieni bērniem
  • Pasaules Virtuve
  • Kas var būt jaukāks par našķi, kas uzlabo omu? Šie cepumi būs kārums, kas ēdājā raisīs smaidu, bet katrs kumoss būs bauda garšas kārpiņām.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Cepeškrāsni uzkarsē līdz 160 grādiem.

    Gatavo mīklu. Lielā bļodā sakuļ sviestu ar cukuru un sāli, līdz masa ir gaisīga. Pēc tam iemaisa tajā olu un miltus, darot to pakāpeniski, lai mīkla būtu vienmērīga. Beigās pievieno vaniļas ekstraktu un apmaisa mīklu.

    Ja mīkla ir pārāk izplūdusi, to atdzesē ledusskapī.

    Pēc tam mīklu izrullē uz virsmas, kas apkaisīta ar miltiem, līdz tā ir plāna (aptuveni 3 mm). Ar cepumu formiņām izgriež cepumus – pamatnes un sejiņas vienādā skaitā.

    Padoms: ja nav izdevies atrast tādas formiņas, kurām ir smaidiņi, tad var izmantot vienkāršas piparkūku formiņas. Tai daļai cepumu, kas paredzēta likšanai virs pildījuma, izgriež sejiņas ar nazi.

    Cepumus saliek uz cepamās pannas, kas izklāta ar cepamo papīru, un liek cepties krāsnī 15-20 minūtes, līdz cepumi kļūst viegli zeltaini. Pēc tam izņem no krāsns un atdzesē.

    Gatavo pildījumu. Sviestu un vaniļas ekstraktu liek bļodā un sakuļ ar mikseri, līdz masa gaisīga. Pēc tam iesijā bļodā pūdercukuru, pievieno verdošo ūdeni un masu sakuļ, līdz tā gaisīga un vienmērīgas konsistences.

    Citā bļodiņā ieliek zemeņu džemu un samaisa ar karoti, lai tas kļūtu tekošāks.

    Vispirms uz cepumu pamatnēm uzziež sviesta krēmu, bet pēc tam pa virsu uzmanīgi uzsmērē zemeņu džemu. Pa virsu džemam liek tos cepumus, kuriem ir smaidīgās sejiņas. Ļauj to darīt mazajiem palīgiem, lai gatavošana ir jautrāka!

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Lai ierobežotu dezinformācijas kampaņu izplatību, portāls "Delfi" apturējis iespēju komentēt rakstus
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form