Smalkmaizītes ar avenēm, pistācijām un balto šokolādi
Foto: Privātais arhīvs
0 0
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
 
kārtainā mīkla
kārtainā mīkla
 
saldētas avenes
saldētas avenes
50 g
50 g pistācijas
pistācijas
3 ĒK
3 ĒK muskovado cukurs
muskovado cukurs
3 ĒK
3 ĒK ūdens
ūdens
 
ola apziešanai
ola apziešanai
 
baltā šokolāde
baltā šokolāde
  • Brokastis
  • Launags
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ikdienas maltītei
  • Pīrāgi un smalkmaizītes
  • Pasaules Virtuve
  • Ja saldētavā atrodami ogu krājumi, tad pagatavo kārtainās mīklas trijstūrīšus. Kārums būs ātri gatavs, kā arī, visticamāk, tiks apēsts acumirklī. Gatavošanā vari izmantot jau grauzdētas pistācijas ar sāli, bet pirms tam noskalo tās, atbrīvojot no sāls. Pistāciju vietā vari izmantot arī mandeles. Muskovado cukuru vari aizvietot ar brūno cukuru. Recepti iesaka gardēde Aina Pitrāne.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    No saldētavas izņem avenes, ber sietiņā un kārtīgi notecini.

    Ja izmanto jau grauzdētas pistācijas ar sāli, noskalo tās un nosusini. Sablendē.

    Pistācijām pievieno muskovado cukuru pēc garšas.

    Pievieno nedaudz ūdens, lai izveidojas bieza masa. Pievieno pa vienai ēdamkarotei un maisi. Masa nedrīkst būt šķidra.

    Mīklas plāksnes sagriez kvadrātos.

    Uz vienas kvadrāta puses klāj pistācijas, virsū – notecinātās avenes.

    Saloki mīklu trijstūrīšos un iezied ar olas dzeltenumu.

    Cep līdz 200 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī aptuveni 20 minūtes.

    Kad smalkmaizītes gatavas, apslaki ar kausētu šokolādi.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form