Smalkmaizītes ar spinātu, olu un siera pildījumu
Foto: Elīna Ustal al UUstala
0 0
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
 
saldētās kārtainās mīklas plāksnes
saldētās kārtainās mīklas plāksnes
6 gab.
6 gab. spināti (saldētās bumbiņās)
spināti (saldētās bumbiņās)
2 gab.
2 gab. olas
olas
250-300 g
250-300 g siers
siers
 
majonēze
majonēze
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
pēc garšas
pēc garšas pipari
pipari
 
sezama sēklas
sezama sēklas
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Ēdieni bērniem
  • Piknika ēdienu receptes
  • Bērnu ballītes ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ikdienas maltītei
  • Romantiskas vakariņas
  • Viegla vasaras maltīte
  • Brokastis
  • Launags
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Picas un karstmaizes
  • Pīrāgi un smalkmaizītes
  • Pasaules Virtuve
  • Mīlestība pret spinātiem nāk ar gadiem. Mazie šķoba acis, pieaugušie vien nosaka: "Mēs mīlam spinātus!" Un kāds ir labākais veids, kā nobaudīt šo intensīvi zaļā toņa pavasara zaļumu? Protams, uzkodas veidā! Šie spinātu, siera un olas "salātu" pīrādziņi, bulciņas, maizītes (kā nu kurš to nosauks!) ir tik ļoti vienkārši pagatavojami, un tie garšo tik labi, ka būs jāpiespiež sevi atkāpties (rokas nost!), pirms tos visus apēdīsiet!

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Vispirms atkausē veikalā nopērkamos sasaldētos spinātus bumbiņās (receptes autore iesaka, ka visam bulciņu daudzumam nepieciešamas kādas sešas/septiņas bumbiņas).

    Novāra divas olas, sarīvē 250-300 gramus siera, piespiež majonēzi (iesaka "Brokastu" majonēzi, bet var izmantot arī citu. Kas vien pašam labāk garšo!). Visas sastāvdaļas samaisa kopā (neaizmirstam, protams, par spinātiem), tā, lai izveidojas viendabīga, siera salātiem līdzīga masa. Pēc garšas pievieno sāli un piparus.

    Mīklas loksnes izņem no iepakojuma, ļaujot mīklai atkust istabas temperatūrā.

    Masu liek uz saldētās mīklas spilventiņiem (no vienas saldētās mīklas pakas sanāk 10 bulciņas, jo katru mīklas plāksni pārgriež uz pusēm un mazliet izrullē) – aptuveni pusotru, divas ēdamkarotes spinātu/olu/siera pildījuma katra kvadrāta centrā. Mīklas stūrīšus pārloka pildījumam, veidojot aploksnītes (aizspiež maliņas!). Kā redzams – vienā pusē veic dažus iegriezumus.

    Pīrādziņus kārto uz cepampapīra, kas jau ieklāts uz plāts, ko liksi cepeškrāsnī, apziež ar sakultu olu, pārber ar sezama sēkliņām.

    Cep iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī: 180 grādos aptuveni 20 minūtes, līdz mīkla kļūst zeltaina.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form