Foto: Elīna Ustal al UUstala
Mīlestība pret spinātiem nāk ar gadiem. Mazie šķoba acis, pieaugušie vien nosaka: "Mēs mīlam spinātus!" Un kāds ir labākais veids, kā nobaudīt šo intensīvi zaļā toņa pavasara zaļumu? Protams, uzkodas veidā! Šie spinātu, siera un olas "salātu" pīrādziņi, bulciņas, maizītes (kā nu kurš to nosauks!) ir tik ļoti vienkārši pagatavojami, un tie garšo tik labi, ka būs jāpiespiež sevi atkāpties (rokas nost!), pirms tos visus apēdīsiet!
30Minūtes
8Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

saldētās kārtainās mīklas plāksnes6 gab.spināti (saldētās bumbiņās)2 gab.olas250 gsiers majonēze pēc garšassāls pēc garšaspipari sezama sēklas

Sagatavošana

1

Vispirms atkausē veikalā nopērkamos sasaldētos spinātus bumbiņās (receptes autore iesaka, ka visam bulciņu daudzumam nepieciešamas kādas sešas/septiņas bumbiņas).

2

Novāra divas olas, sarīvē 250-300 gramus siera, piespiež majonēzi (iesaka "Brokastu" majonēzi, bet var izmantot arī citu. Kas vien pašam labāk garšo!). Visas sastāvdaļas samaisa kopā (neaizmirstam, protams, par spinātiem), tā, lai izveidojas viendabīga, siera salātiem līdzīga masa. Pēc garšas pievieno sāli un piparus.

3

Mīklas loksnes izņem no iepakojuma, ļaujot mīklai atkust istabas temperatūrā.

4

Masu liek uz saldētās mīklas spilventiņiem (no vienas saldētās mīklas pakas sanāk 10 bulciņas, jo katru mīklas plāksni pārgriež uz pusēm un mazliet izrullē) – aptuveni pusotru, divas ēdamkarotes spinātu/olu/siera pildījuma katra kvadrāta centrā. Mīklas stūrīšus pārloka pildījumam, veidojot aploksnītes (aizspiež maliņas!). Kā redzams – vienā pusē veic dažus iegriezumus.

5

Pīrādziņus kārto uz cepampapīra, kas jau ieklāts uz plāts, ko liksi cepeškrāsnī, apziež ar sakultu olu, pārber ar sezama sēkliņām.

6

Cep iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī: 180 grādos aptuveni 20 minūtes, līdz mīkla kļūst zeltaina.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!