Piparkūkas ar ķimenēm
Foto: Brigita Dambe, www.lostinpattern.com
0 0
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
200 g
200 g sviests
sviests
2
2 olas
olas
300 g
300 g cukurs
cukurs
200 g
200 g medus
medus
1/2 TK
1/2 TK cepamais pulveris
cepamais pulveris
500-600 g
500-600 g kviešu milti
kviešu milti
1
1 ola (apsmērēšanai)
ola (apsmērēšanai)
1-2 TK
1-2 TK ķimenes
ķimenes
Garšvielām:
1 TK
1 TK melnie pipari
melnie pipari
1 TK
1 TK kardamons
kardamons
1 TK
1 TK kanēlis
kanēlis
1 TK
1 TK krustnagliņas
krustnagliņas
1 TK
1 TK muskatrieksts
muskatrieksts
1 TK
1 TK kaltēta apelsīnu miziņa (sarīvēta)
kaltēta apelsīnu miziņa (sarīvēta)
1 TK
1 TK ingvers (sarīvēts)
ingvers (sarīvēts)
1 TK
1 TK anīss (sarīvēts)
anīss (sarīvēts)
Glazūrai:
1
1 olas baltums
olas baltums
200 g
200 g pūdercukurs
pūdercukurs
 
pavisam nedaudz citronu sula
pavisam nedaudz citronu sula
  • Piparkūkas
  • Cepumi
  • Dažādas mīklas
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Ziemassvētku receptes
  • Pasaules Virtuve
  • Ķimenes pirmajā mirklī varētu šķist visai neparasta piedeva tādam klasiskam Ziemassvētku kraukšķim, kā piparkūkas. Tomēr garšu kombinācija nostrādā tik veiksmīgi, ka roka stiepsies pēc vēl vienas piparkūkas. Recepti Tasty.lv lasītājiem piedāvā bloga Lostinpattern.com autore Brigita Dambe.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Pirms ķeras pie mīklas gatavošanas, sajauc visas piparkūku garšvielu maisījumam nepieciešamās sastāvdaļas kopā.

    Katliņā uz nelielas uguns izkausē sviestu, pievieno medu un cukuru. Karsē, bet nevāra – masu maisa ar koka karoti, līdz cukurs izkusis.

    Pēc tam pievieno trīs ceturtdaļas no visiem miltiem, cepamo pulveri un divas ēdamkarotes no garšvielu maisījuma. Pievieno arī olas. Visu apmaisa un pieber klāt arī ķimenes. Vēl karstā mīkla palīdzēs ķimenēm "atvērties" un radīs pasakainu garšu un aromātu. Ar mikseri lēnā režīmā visu sakuļ.

    Atlikušos miltus izbārsta uz galda virsmas, liek miltiem virsū piparkūku mīklu un mīca ar rokām, kamēr tā vairs nelīp pie pirkstiem (aptuveni 15 minūtes).

    Padoms: mīcot mīklu, ja liekas, ka miltu ir par maz, nepievieno tos papildus. Pārāk daudz miltu padarīs piparkūkas cietas un tās nebūs baudāmas.

    Piparkūku mīklu pēc tam ar rokām saveido taisnstūra formā, aptin ar pārtikas plēvi un notur ledusskapī vai tumšā un vēsā vietā trīs dienas.

    Kad pienācis laiks cept piparkūkas, uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem.

    Mīklu plāni izrullē, izgriež vēlamās formiņas, apsmērē tās ar sakultu olu un cep 4-6 minūtes, rūpīgi vaktējot, lai nesadeg. Jo plānākas piparkūkas, jo ātrāk tās būs gatavas.

    Kad piparkūkas izcepušās, tās izņem no cepeškrāsns un atdzesē.

    Gatavo glazūru

    Olu baltumu sakuļ, iecilā stingajās putās pūdercukuru un pievieno pavisam nedaudz citronu sulas. Visu samaisa. Glazūru klāj uz atdzesētām piparkūkām un ļauj sastingt.

    Piparkūkas dekorē ar ķimenēm, cukura lodītēm vai graudiņiem vai ko citu.

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form