Foto: Shutterstock
Smeķīgā soļanka gardām un sātīgām pusdienām.
75Minūtes
13Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

liellopa gaļa burkāni kartupeļi lauru lapas žāvēta cauraugusis cūkgaļa cīsiņi sīpoli sālīti gurķi kečups baltie pipari estragons tomātu pasta olīvas

Sagatavošana

1

Uzvāra liellopa gaļas buljonu, klāt liek burkānus, lai novārās. Kad buljons gatavs, nokāš biezumus, sagriež sīki novārīto liellopa gaļu un liek buljonā, pierīvē novārītos burkānus. Pieliek kartupeļus un 2 lauru lapu.

2

Sīki sagriež žāvētu cauraugušu gaļas gabaliņu, pāris cīsiņus un apcep, tad liek buljonā.

3

Sagriež sīpolu, apcep un pieliek klāt pāris karotes tomātu pastas, lai pasutinās, kad gatavs - liek buljonā.

4

Tāpat apcep rīvētus marinētus vai sālītus gurķus un pieliek klāt kečupu, pieber baltos piparus un estragonu (manuprāt, svarīgi soļankai ir tieši estragons - dod tādu specifisko soļankas garšu), pasutina pannā visu kopā un buljonā iekšā.

5

Var likt arī visādas citādas garšvielas - pētersīlis, dille, ķiploka daiviņa.

6

Beigās pieliek kādas 10-15 olīves un mazliet tā olīvju šķidruma. Pievieno sāli pēc garšas.

Iesūtīja: Evitina

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!