Foto: Privātais arhīvs
Bērnības atmiņas, kad vecāki šo kārumu nopirka vietējā konditorejā. Gredzentiņi bija vienkāršs našķis, bet tik gards! Un tagad pavisam viegli vari pagatavot tos mājās. Cepumu maigā smarža piepildīs virtuvi un radīs mājīgu noskaņu. Recepti iesaka gardēde Veronika Ļevša.
60Minūtes
9Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

200 gsviests125 gcukurs1 TKvaniļas cukurs1 gab.ola šķipsnacepamais pulveris šķipsnasāls375 gmilti100 grieksti1 gab.olas baltums

Sagatavošana

1

Sviestu sajauc ar parasto un vaniļas cukuru, līdz rodas krēmveida konsistence.

2

Pievieno olu un sajauc vēlreiz.

3

Pievieno izsijātus miltus (kuriem pievienots cepamais pulveris un sāls) un gatavo mīklu.

4

To ietin pārtikas plēvē un turi ledusskapī vismaz 30 minūtes.

5

Apcep riekstus uz sausas pannas. Sasmalcini ne pārāk sīkos gabalos.

6

Mīklu izņem no ledusskapja, izrullē 6-7 milimetru biezumā.

7

Izgriez nepieciešamo formu (var gan aplīšus, gan rombiņus, gan četrstūrus).

8

Apsmērē gatavo mīklu ar sakultu olas baltumu un iemērc ar sasmērēto pusi traukā ar riekstiem.

9

Liec uz plāts un cep 190 grādu temperatūrā aptuveni 15 minūtes.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!