Smilšu mīklas gredzeni ar riekstiem
Foto: Privātais arhīvs
5.0000 2
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
200 g
200 g sviests
sviests
125 g
125 g cukurs
cukurs
1 TK
1 TK vaniļas cukurs
vaniļas cukurs
1 gab.
1 gab. ola
ola
šķipsna
šķipsna cepamais pulveris
cepamais pulveris
šķipsna
šķipsna sāls
sāls
375 g
375 g milti
milti
100 g
100 g rieksti
rieksti
1 gab.
1 gab. olas baltums
olas baltums
  • Bērnu ballītes ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ikdienas maltītei
  • Cepumi
  • Ēdieni bērniem
  • Launags
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Bērnības atmiņas, kad vecāki šo kārumu nopirka vietējā konditorejā. Gredzentiņi bija vienkāršs našķis, bet tik gards! Un tagad pavisam viegli vari pagatavot tos mājās. Cepumu maigā smarža piepildīs virtuvi un radīs mājīgu noskaņu. Recepti iesaka gardēde Veronika Ļevša.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Sviestu sajauc ar parasto un vaniļas cukuru, līdz rodas krēmveida konsistence.

    Pievieno olu un sajauc vēlreiz.

    Pievieno izsijātus miltus (kuriem pievienots cepamais pulveris un sāls) un gatavo mīklu.

    To ietin pārtikas plēvē un turi ledusskapī vismaz 30 minūtes.

    Apcep riekstus uz sausas pannas. Sasmalcini ne pārāk sīkos gabalos.

    Mīklu izņem no ledusskapja, izrullē 6-7 milimetru biezumā.

    Izgriez nepieciešamo formu (var gan aplīšus, gan rombiņus, gan četrstūrus).

    Apsmērē gatavo mīklu ar sakultu olas baltumu un iemērc ar sasmērēto pusi traukā ar riekstiem.

    Liec uz plāts un cep 190 grādu temperatūrā aptuveni 15 minūtes.

    Lai labi garšo!

    Tags

    Veronika Ļevša Ola Cepamais pulveris Cukurs Milti Rieksti Sāls Sviests Vaniļas cukurs Bērnu ballītes ēdieni Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei Ikdienas maltītei Cepeškrāsns Cepumi Ēdieni bērniem Launags Pusdienas Vakariņas Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas viegli
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form