Foto: Shutterstock
Nepiedienīgs kārdinājums - smilšu mīklas groziņš ar olu krēma pildījumu.
120Minūtes
10Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 8
ogas vai augļi dekoram3 gab.olas30 gvaniļas cukurs40 gpūdercukurs60 gmilti400 mlpiens200 gmilti90 gsviests60 gpūdercukurs3 gab.olu dzeltenumi

Sagatavošana

1

Gatavo krēmu. Lielā bļodā iesit olas. Pieber vaniļas cukuru, pūdercukuru un miltus. Pielej mazlietiņ piena. To visu samaisa, lai masa ir viendabīga.

2

Atlikušo pienu ielej katlā un uzkarsē gandrīz līdz vārīšanās temperatūrai, tad ņem nost no plīts, pielej olu maisījumam un kārtīgi sakuļ.

3

Katliņu ļoti rūpīgi izmazgā, lai tajā nav piena palieku, jo citādi raus klāt, un tajā ielej olu masu un maisot karsē uz lēnas uguns. Uzmana, lai nerauj kunkuļos un nepiedeg.

4

Kad krēms sabiezējis, ņem nost no plīts, ielej bļodā un pārsedz ar pārtikas plēvi, lai dziestot neveidojas sakaltusi virskārtiņa. Bļodu noliek vēsumā, lai krēms pilnībā atdziest.

5

Gatavo sviesta mīklu. Uz galda uzsijāju miltus, vidū iespiež bedrīti, ieliek sviesta piciņas, cukuru, olu dzeltenumus. Visu pakāpeniski sastrādā mīklā. Mīca kamēr mīkla ir gluda un elastīga.
Mīklu ietin pārtikas plēvē un liek ledusskapī, lai tā kļūst stingra.

6

Kamēr krēms un mīkla dziest, sagatavo augļus. Vasarā izmantoju svaigus augļus un ogas, ziemā izlīdzos ar konservētiem persikiem, ko sagriežu šķēlēs.

7

Ieslēdz plīti uz 200*C. No ledusskapja velk ārā mīklu, pa nelieliem gabaliņiem izrullē starp cepamo papīru (tas tāpēc, lai nelīp ne pie mīklas ruļļa, ne galda).

8

Mīklu vienmērīgi klāj iekšā iepriekš ietaukotā un ar miltiem izbārstītā groziņu cepamā formā. Sabaksta ar dakšiņu, lai mīkla cepšanas laikā neceļas uz augšu.
Cep aptuveni 10 - 15 minūtes, kamēr paliek zeltaini, ņem ārā un vēl kādas 10 minūtes ļauj pastāvēt formiņā. Tad groziņus ņem ārā un atdzesē.

9

Pilda ar krēm, dekorē ar ogām vai augļiem.

Iesūtīja: Sanchulis

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!