Foto: Publicitātes foto

Padomju konditorejās smilšu mīklas maizīte ar ābolu povidlas pildījumu bija viena no lētākajām un maksāja vien 22 kapeikas. Recepti iesaka "Youtube" kulinārijas kanāla recepšu autore Mila Griškeviča.

240Minūtes
9Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

310 gsviests207 gcukurs2 olas (1 ola, 1 olas dzeltenums) šķipsnasāls TKsoda TKetiķis pēc garšasvaniļas ekstrakts560 gmilti400 gābolu povidla

Sagatavošana

1

Sviestu sakuļ ar cukuru, sāli un vaniļu.

2

Pievieno un iekuļ olu, olas dzeltenumu un ar etiķi dzēstu sodu.

3

Pa daļām pievieno un iemīca iepriekš izsijātus miltus.

4

Mīklu saveļ bumbā, pārklāj bļodu ar pārtikas plēvi un liek ledusskapī uz 40 minūtēm.

5

Sakarsē krāsni līdz 230 grādiem.

6

Mīklu izņem no ledusskapja, izrullē aptuveni 1 cm biezumā, taisnstūra formā.

7

Uzloka mīklu uz mīklas ruļļa un pārliek uz plāts, kas iepriekš izklāta ar cepamo papīru. Cep mīklas plāksni 10 minūtes, tad izņem no krāsns un atdzesē.

8

Vēl siltu mīklas plāksni ar asu nazi sagriež divās vienādās daļās un atdzesē.

9

Vienu mīklas plāksni pārziež ar pusi ābolu povidlas (lūk, recepte) vai cita ievārījuma. Uzmanīgi uzliek virsū otru mīklas plāksni un pārziež to ar atlikušo povidlu.

10

Mīklas maliņas nolīdzina ar asu nazi un sadrupina.

11

Ar mīklas drumstalām pārkaisa augšējo povidlas kārtu.

12

Pāris stundas liek vēsā vietā savilkties, tad sagriež vienāda lieluma maizītēs.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!