Smiltsērkšķu un lazdu riekstu krēma kūka ar medus un alus zefīru
Foto: Michael Mintskovsky
5.0000 1
4 porcijas 
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
Biskvītam:
60 g
60 g milti
milti
60 g
60 g rupjmaizes rīvmaize
rupjmaizes rīvmaize
1
1 ola
ola
100 g
100 g skābais krējums
skābais krējums
130 g
130 g meža aveņu medus
meža aveņu medus
6 g
6 g cepamais pulveris
cepamais pulveris
Lazdu riekstu krēmam:
100 g
100 g sviests
sviests
200 g
200 g Nutella
Nutella
Želejai:
200 ml
200 ml smiltsērkšķu sula
smiltsērkšķu sula
2 g
2 g Agaragars
Agaragars
50 g
50 g cukurs
cukurs
Zefīram:
4 g
4 g želatīna plāksnes
želatīna plāksnes
150 ml
150 ml Lielvārdes Gaišais alus
Lielvārdes Gaišais alus
120 g
120 g Meža aveņu medus
Meža aveņu medus
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Romantiskas vakariņas
  • Glazūras, pildījumi un kūku krēmi
  • Tortes un kūkas
  • Pasaules Virtuve
  • Recepte, kas prasīs zināmas virtuves iemaņas, tomēr gala rezultāts ir ieguldīto pūļu vērts, iesakām! Šo kūku 2.Daugmales Jāņa bišu medus ēdienu saieta ietvaros gatavoja restorāna Elements šefpavāre Svetlana Riškova.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Rupjmaizes un medus biskvītu gatavo, samaisot viendabīgā masā 60 g miltus, 60 g rupjmaizes rīvmaizi, 1 olu, 100 g skābo krējumu, 130 g meža aveņu medu, 6 g cepamo pulveri. Masu cep uz silikona (silikonu var aizvietot ar cepampapīru vai pergamentu) 180°C temperatūrā 7 minūtes.

    Lazdu riekstu krēmam saputo 100 g sviestu, pievieno 200 g lazdu riekstu krēmu "Nutella", produktus samaisa.

    Želejai uzkarsē 200 ml smiltsērkšķu sulu, pievieno 2 g agar-agara, 50 g cukuru, samaisa un vāra, līdz parādās pirmie burbuļi. Šķidrumu atdzesē, līdz tas pārtop par želeju.

    Zefīram uzbriedina 4 g želatīna plāksnes, nolej lieko ūdeni, izkausē ūdens peldē. Puto 15 minūtes 150 ml "Lielvārdes Gaišais" alu kopā ar 120 g meža aveņu medu, pakāpeniski pielejot tievā strūkliņā želatīna masu. Sajauktos, saputotos produktus izspiež no konditorejas maisa uz silikona, atdzesē.

    Kārto kūku pa slāņiem sagriež gabaliņos un pasniedzot un dekorē ar šokolādi un dzērvenēm.

    Par Daugmales Jāņa bišu medus saietu

    Pagājušā gada augustā notika 1. Daugmales Jāņa bišu medus ēdienu saiets, kurā piedalījās 12 populāri un iemīļoti Rīgas restorānu šefpavāri, gatavojot ēdienus ar dažādu medu piedevām. Šogad 2. Daugmales Jāņa bišu medus ēdienu saiets uzņēmis vērienīgākus apgriezienus un pulcē 27 populārus Latvijas restorānu šefpavārus. Saiets notiks trijās kārtās 13.,20. un 27. oktobrī, katra no tām veltīta citam medus veidam - meža aveņu, griķu un viršu. Ik kārtā piedalīsies deviņi šefpavāri, kuriem dots uzdevums - ēdiena gatavošanā jāiekļauj ne tikai medus, bet arī "Lielvārdes" alus. Iepazīstinām ar saieta pirmo kārtu, kurā pavāri gatavo ēdienus ar meža aveņu medu un "Lielvārdes" alu.

    Projekts sadarbībā ar:

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form