Kaņepju sēklu maizītes ar šņabī un sarkanajās bietēs marinētu laša fileju un biezpienu gatavo kafejnīcas "Tvaiks" šefpavārs Kārlis R. Celms.
1440Minūtes
19Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

svaiga laša fileja50 mldegvīns1 diļļu buntīte1 liela vārīta vai tvaicēta biete1 TKkoriandra sēklas1 TKfenheļa sēklas sāls, cukurs sarkanie sīpoli sarkanvīna etiķis svaigi spiesta ābolu sula1 lauru lapa1 TKkoriandra sēklas melnie pipari kaņepju maize pilnpiena biezpiens skābs krējums mārrutki malti melnie pipari svaigas dilles dekorēšanai

Sagatavošana

1

Koriandra, fenheļa sēklas, melnos piparus ber piestā un saberž. Pievieno cukuru, rupjo sāli (proporcionāli sāls jāņem trīsreiz vairāk nekā cukurs). Visu samaisa.

2

Bieti sablendē.

3

Uz galda klāj pārtikas plēvi, ko pārber ar pusi sāls, cukura un garšvielu maisījumu. Uz sāls pārlej pusi sablenderētās bietes.

4

Virsū liek svaigu laša fileju, ko pārslaka ar 50 mililitriem degvīna.

5

Uz laša liek veselu diļļu buntīti un pārber ar atlikušo sāls un cukura maisījumu, ko pārlej ar bietēm.

6

Lasi ietin pārtikas plēvē un liek vēsumā marinēties.

7

Gatavo marinētos sīpolus. Lai iemarinētu lasi, nepieciešamas 24 stundas, maksimums 72 stundas. Jo ilgāk marinējas, jo izteiksmīgāka būs laša garša un krāsa.

8

Sarkanos sīpolus sagriež salmiņos. Katliņā ber vienu ēdamkaroti cukura, pievieno aptuveni 50 mililitrus sarkanvīna etiķa, nedaudz ābolu sulu, vienu lauru lapu, koriandra sēklas un dažus melnos piparus. Visu uzvāra. Marinādi caur sietu nokāš un pārlej sagrieztos sīpolus. Trauku pārsedz ar foliju un atstāj iemarinēties.

9

Bļodiņā sajauc biezpienu ar krējumu, pievienojot melnos piparus un mārrutkus.

10

Gatavo maizītes: Uz kaņepju vai graudu maizes šķēles liek karoti biezpiena, ko pārsedz ar mazsālītā laša šķēlīti. Pāri kārto marinētos sīpolus un zaļumus.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!