Šodienas eksperiments ar vakardienas kartupeļu biezputru jeb Zeltaini plācenīši
Foto: DELFI
2.6000 5
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
400-500 g
400-500 g kartupeļu biezputra
kartupeļu biezputra
1
1 ola
ola
2-3 ĒK
2-3 ĒK zirņu milti
zirņu milti
100 g
100 g rīvēts siers
rīvēts siers
2-3 ĒK
2-3 ĒK gāzēts minerālūdens
gāzēts minerālūdens
pēc garšas
pēc garšas kapāti zaļumi
kapāti zaļumi
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
 
eļļa cepšanai
eļļa cepšanai
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Ikdienas maltītei
  • Kartupeļu ēdieni
  • Pasaules Virtuve
  • Šodienas eksperiments ar vakardienas kartupeļu biezputru izdevās vairāk kā labi – plācenīši sanāca skaisti zeltaini un īpaši kraukšķīgi, tādēļ nolēmu neturēt sveci zem pūra un padalīties ar recepti.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Samaisa visas mīklas sastāvdaļas, līdz masa ir viendabīga. Zirņu miltus, protams, var aizvietot ar kviešu miltiem vai kartupeļu cieti, bet zirņu milti piešķir plācenīšiem patīkami riekstainu piegaršu.

    Pannā uzkarsē eļļu. Ar ūdenī samērcētu karoti liek eļļā mīklas piciņas, saplacina, apcep pāris minūtes no katras puses, līdz iegūst superkraukšķīgus, zeltainus kartupeļu plācenīšus.

    Bauda ar aukstu skābo krējumu vai pagatavo mērci uz bezpiedevu jogurta bāzes, pievienojot tam, piemēram, rīvētu marinēto gurķi, ķiploka daiviņu un kapātus zaļumus.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form