Foto: DELFI
Kad slinkums doties uz veikalu pēc svaigas maltās gaļas ņem virsroku, plauktā steidz glābt sojas granulas. Vasarā mērcei var izmantot svaigus tomātus, bet ziemā konservētus. Mērcīte ir ātri pagatavojama, sātīga un ļoti garšīga.
30Minūtes
9Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

50 gsojas granulas400 gkonservēti tomāti1 gab.dārzeņu buljona kubiņš1 gab.paprika1 gab.sīpols2 gab.ķiploka daiviņas0.5 TKcukurs pēc garšassojas mērce2 gab.seleriju kāti

Sagatavošana

1

Katliņā uzvāra ūdeni, tajā izšķīdina buljona kubiņu. Pievieno sojas gabaliņus un vāra apmēram piecas minūtes.

2
Tikmēr uz pannas apcep smalki sagrieztu sīpolu, papriku un selerijas kātus, pievieno ķiploku. Cep līdz dārzeņi mīksti.
Foto: DELFI
3
Tad pievieno konservētus tomātus, sojas mērci, cukuru un garšvielas, piemēram, melnos vai čili piparus.
4

Kad mērce minūti sautējusies, pievieno nokāstu soju. Visu vāra, līdz mērce savilkusies.

5

Pasniedz ar makaroniem, griķiem vai rīsiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!