Sojas 'maltās gaļas' mērce ar kraukšķīgiem dārzeņiem
Foto: DELFI
5.0000 2
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
50 g
50 g sojas granulas
sojas granulas
400 g
400 g konservēti tomāti
konservēti tomāti
1 gab.
1 gab. dārzeņu buljona kubiņš
dārzeņu buljona kubiņš
1 gab.
1 gab. paprika
paprika
1 gab.
1 gab. sīpols
sīpols
2 gab.
2 gab. ķiploka daiviņas
ķiploka daiviņas
0.5 TK
0.5 TK cukurs
cukurs
pēc garšas
pēc garšas sojas mērce
sojas mērce
2 gab.
2 gab. seleriju kāti
seleriju kāti
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Ēdieni vegāniem
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Gavēņa laika ēdieni
  • Dārzeņu ēdieni
  • Karstās mērces
  • Ikdienas maltītei
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Kad slinkums doties uz veikalu pēc svaigas maltās gaļas ņem virsroku, plauktā steidz glābt sojas granulas. Vasarā mērcei var izmantot svaigus tomātus, bet ziemā konservētus. Mērcīte ir ātri pagatavojama, sātīga un ļoti garšīga.

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Katliņā uzvāra ūdeni, tajā izšķīdina buljona kubiņu. Pievieno sojas gabaliņus un vāra apmēram piecas minūtes.

    Tikmēr uz pannas apcep smalki sagrieztu sīpolu, papriku un selerijas kātus, pievieno ķiploku. Cep līdz dārzeņi mīksti.

    Sojas 'maltās gaļas' mērce ar kraukšķīgiem dārzeņiem
    Foto: DELFI

    Tad pievieno konservētus tomātus, sojas mērci, cukuru un garšvielas, piemēram, melnos vai čili piparus.

    Kad mērce minūti sautējusies, pievieno nokāstu soju. Visu vāra, līdz mērce savilkusies.

    Pasniedz ar makaroniem, griķiem vai rīsiem.

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form