Foto: Viktorija Kožemjakina
Olu gatavošanai var pieiet vēl radošāk! Tieši tāpēc nacionālais pārtikas mazumtirdzniecības tīkls "Elvi" kopā ar pavāri un uztura speciālisti Jevgēniju Jansoni piedāvā netradicionālu recepti Lieldienu olu gatavošanai. Marinētās olas izskatīsies skaisti nokrāsotas un iegūs lieliskas garšas nianses, turklāt uzreiz būt gatavas ēšanai.
240Minūtes
7Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 12
12 gab.olas (noturētas istabas temp.)250 mlsojas mērce250 mlūdens100 gmedus5 gab.ķiploka daiviņas lociņi1 ĒKsezama sēklas

Sagatavošana

1

No sākuma olas pareizi jāuzvāra, lai tās būtu viegli nolobīt. Katlā uzvāri ūdeni, kam pievieno 1 ēdamk. sāls, lai nesasprāgst čaumalas. Olas uzmanīgi pa vienai liec verdošajā sālsūdenī un vāri precīzi 7 minūtes, lai olas dzeltenums ir pagatavots, bet paliek pusmīksts. Pēc 7 minūtēm olas ātri pārliec ledus aukstā ūdenī un atstāj pilnībā atdzesēties.

2

Pagatavo marinādi – stikla traukā sajauc sojas mērci, ūdeni, medu, ķiplokspiedē izspiestus ķiplokus, smalki sagrieztus lociņus un sezama sēklas.

3

Nolobi olas, liec tās marinādē un atstāj ledusskapī vismaz uz 3 stundām (var atstāt uz nakti).

Šādi marinētās olas būs gan labas uzkodas, gan lielisks papildinājums zupām, nūdeļu ēdieniem, salātiem, un, protams, tās būs arī pārsteigums Lieldienu svinētājiem, ka olas var krāsot arī šādi!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!