Slavenais pavārs Džeimijs Olivers ir pārliecināts, ka veselīga ēšana nozīmē līdzsvaru. Nav nekas slikts, ja tu laiku pa laikam pusdienās nobaudi pīrāgu vai kūku pie tējas, jo našķi ir patīkama dzīves daļa. Tomēr ir svarīgi saprast, kad mēs pārspīlējam ar saldumu ēšanu. Ar cukuru bagāta pārtika ir jāizbauda, taču tam jānotiek tikai laiku pa laikam - svarīgi ir atcerēties, ka mūsu ikdienas uzturam ir jāsastāv no līdzsvarotas un spēcinošas pārtikas.

Šos garšīgos šokolādes biskvītus Džeimijs Olivers ir radījis cilvēkiem, kam ir laktozes nepanesamība. Taču tie lieliski garšos ikvienam, kam patīk pamieloties ar šokolādi un ēdieniem, kuru sastāvā tā ir. Galvenais - ēst ar mēru un atcerēties par fiziskajām aktivitātēm!

9Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

200 gmilti60 gkakao pulveris175 gpūdercukurs100 gmelnā šokolāde100 globīti pistāciju rieksti40 gdzērvenes0.75 TKcepamais pulveris3 vidēja lieluma olas1 TKvaniļas ekstrakts

Sagatavošana

1

Uzkarsē krāsni līdz 180 grādiem. Izklāj divas lielas cepamās paplātes ar cepamo papīru.

2

Rupji sagriez šokolādi, pistācijas un dzērvenes. Pieliec miltus, kakao, cukuru, pusi šokolādes, cepamo pulveri un ½ jūras sāls blenderī. Blendē, kamēr maisījums atgādina drupatas.

3

Sakul olas, pievieno tās un vaniļu. Blendē, kamēr izveidojas mīkla.

4

Uzliec uz miltiem nokaisītas virsmas, pievieno pistācijas un dzērvenes un izveido mīklu bumbas veidā.

5

Sadali mīklu divās daļās - no katras daļas izveido aptuveni 3 cm x 30 cm lielu gabalu.

6

Rūpīgi novieto mīklas gabalus uz vienas no cepamajām pannām un cep 25 minūtes. Atstāj dzesēties folijā.

7

Ar robotu nazi sagriez biskvītu pa diagonāli 1,5 cm šķēlēs. Uzliec šķēles uz cepamā papīra un cep 15 līdz 20 minūtes.

8

Izkausē atlikušo šokolādi bļodā, kas ievietota pannā ar verdošu ūdeni. Apslaki biskvītus ar šokolādi un atstāj 20 minūtes nostāvēties.

Lai uzzinātu, kā pagatavot citus garšīgus ziemas saulgriežu ēdienus, televīzijas kanālā "FOX Life" ceturtdien, 24. decembrī, plkst. 21:00 skaties raidījumu "Džeimija lieliskie Ziemassvētki".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!