Foto: Shutterstock
Lielisks ziemas kārums, turklāt tik viegli pagatavojams. Kūka būs garšīgāka, ja tā nebūs izcepusies pārāk sausa. Izmanto apmēram 20x20 centimetrus lielu pannu.
45Minūtes
8Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

250 gsviests (papildu sviests formas iesmērēšanai)250 gtumšā šokolāde (vismaz 70%)350 gcukurs6 olas1 TKvaniļas ekstrakts150 gmilti šķipsnasāls saujalazdu rieksti (grauzdēti)

Sagatavošana

1

Liek karsēties cepeškrāsni uz 180°C. Sagatavo cepamo formu, to ietaukojot ar sviestu un izklājot ar cepamo papīru. Ja nepieciešams, uz sausas pannas apgrauzdē riekstus un ļauj tiem atdzist.

2

Ūdenspeldē izkausē sviestu ar šokolādi. Kad šokolāde ir izkususi, ļauj atdzist.

3

Bļodā ieber cukuru, pievieno olas un ar mikseri sakuļ biezu, gaišu krēmu. Pievieno olām vaniļas ekstraktu un vēlreiz sakuļ, līdz vaniļa savienojas ar olām.

4

Pēc tam olām pa daļām pievieno šokolādi, turpinot tās kult. Līdzko viss savienojies, pārtrauc kult.

5

Nelielā bļodā iesijā miltus un sajauc ar sāli. Miltus iecilā šokolādes krēmā, līdz veidojas vienmērīga mīkla. Sadrupina grauzdētos lazdu riekstus un iemaisa mīklā.

6

Mīklu lej sagatavotajā pannā, to liek karstā cepeškrāsnī un cep 20-30 minūtes, līdz kūka gatava. Centies noķert brīdi, kamēr kūka vēl viegli mitra un nav kļuvusi pārāk sausa. Kūku griež, kad tā pilnībā atdzisusi.

7

Pasniedz apkaisītu ar pūdercukuru, sakultu putukrējumu vai saldējumu, šokolādes skaidiņām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!