Šokolādes braunijs ar lazdu riekstiem
Foto: Shutterstock
3.3750 8
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
250 g
250 g sviests (papildu sviests formas iesmērēšanai)
sviests (papildu sviests formas iesmērēšanai)
250 g
250 g tumšā šokolāde (vismaz 70%)
tumšā šokolāde (vismaz 70%)
350 g
350 g cukurs
cukurs
6
6 olas
olas
1 TK
1 TK vaniļas ekstrakts
vaniļas ekstrakts
150 g
150 g milti
milti
šķipsna
šķipsna sāls
sāls
sauja
sauja lazdu rieksti (grauzdēti)
lazdu rieksti (grauzdēti)
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Romantiskas vakariņas
  • Ziemassvētku receptes
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Tortes un kūkas
  • Pasaules Virtuve
  • Lielisks ziemas kārums, turklāt tik viegli pagatavojams. Kūka būs garšīgāka, ja tā nebūs izcepusies pārāk sausa. Izmanto apmēram 20x20 centimetrus lielu pannu.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Liek karsēties cepeškrāsni uz 180°C. Sagatavo cepamo formu, to ietaukojot ar sviestu un izklājot ar cepamo papīru. Ja nepieciešams, uz sausas pannas apgrauzdē riekstus un ļauj tiem atdzist.

    Ūdenspeldē izkausē sviestu ar šokolādi. Kad šokolāde ir izkususi, ļauj atdzist.

    Bļodā ieber cukuru, pievieno olas un ar mikseri sakuļ biezu, gaišu krēmu. Pievieno olām vaniļas ekstraktu un vēlreiz sakuļ, līdz vaniļa savienojas ar olām.

    Pēc tam olām pa daļām pievieno šokolādi, turpinot tās kult. Līdzko viss savienojies, pārtrauc kult.

    Nelielā bļodā iesijā miltus un sajauc ar sāli. Miltus iecilā šokolādes krēmā, līdz veidojas vienmērīga mīkla. Sadrupina grauzdētos lazdu riekstus un iemaisa mīklā.

    Mīklu lej sagatavotajā pannā, to liek karstā cepeškrāsnī un cep 20-30 minūtes, līdz kūka gatava. Centies noķert brīdi, kamēr kūka vēl viegli mitra un nav kļuvusi pārāk sausa. Kūku griež, kad tā pilnībā atdzisusi.

    Pasniedz apkaisītu ar pūdercukuru, sakultu putukrējumu vai saldējumu, šokolādes skaidiņām.

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form