Foto: Publicitātes foto
Vēsajos rudens vakaros piesildi māju, pagatavojot gardu šokolādes brūnīti ar rumu un sāļo burbona karameli.
60Minūtes
14Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
220 gsviests120 gtumšā šokolāde400 gcukurs4 olas150 mlrums vai viskijs90 gkakao pulveris120 gmilti0.5 TKsāls0.5 TKcepamais pulveris150 gcukurs50 gsviests TKsāls60 mlsaldais krējums50 mlburbons

Sagatavošana

1

Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 °C temperatūrai. Ietauko 20 × 20 cm lielu cepšanas veidni.

2

Lielā, karstumizturīgā traukā ūdens peldē izkausē sviestu kopā ar šokolādi. Noņem no plīts, iemaisa cukuru. Pa vienai pievieno olas, kārtīgi samaisa.

3

Citā traukā samaisa miltus, cepamo pulveri, kakao pulveri un sāli, pievieno mitrajai masai un kārtīgi samaisa. Pievieno 100 ml ruma un samaisa.

4

Šokolādes brūnīša mīklu pārlej cepšanas veidnē un cep ~30 min, līdz garoziņa ir kraukšķīga, bet iekšā brūnītis ir pusmīksts. Izņem no cepeškrāsns un ar virtuves otu apziež šokolādes brūnīša virsmu ar atlikušajiem 50 ml ruma, atdzesē un sagriež nelielos gabalos.

5

Gatavo karameli — katliņā ar biezu dibenu izkausē cukuru, līdz tas ir dzintara krāsā. Pievieno sviestu un ātri, aktīvi visu samaisa, līdz masa ir viendabīga.

6

Pielej saldo krējumu (uzmanīgi, tā kā karamele ir ļoti karsta, saldais krējums uzreiz iztvaikos un aktīvi burbuļos) un pieber jūras sāli. Pielej burbonu, samaisa, līdz alkohols nedaudz iztvaiko, un atdzesē.

7

Pasniedz šokolādes brūnīti, pērlejot ar sāļo karameli.

Recepti pilngadību sasniegušiem saldummīļiem piedāvā veikalu tīkls “Alk Outlet dzērieni&vīni”.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!