Foto: Shutterstock
Pavisam vienārši pagatavojama kūka, kuras katrā kumosā kraukšķīgas šokolādes drupačas mīsies ar maigo un krēmīgo biezpiena pildījumu. Īsts gašu baudījums, kas tā vien kusīs uz mēles!

Receptes sastāvdaļas paredzētas 24 cm diametra kūkas veidnei ar noņemamu malu.

10Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

350 gmilti250 gsviests100 gcukurs4 ĒKkakao500 gbiezpiens vai rikota3 olas150 gskābs krējums150 gcukurs10 gvaniļas cukurs50 gmilti

Sagatavošana

1

Sakarsē krāsni līdz 180 grādiem. Ieziež kūkas veidni ar sviestu.

2

Visas biskvīta sastāvdaļas liek bļodā un ar pirkstiem sastrādā drumstalās.

3

Atsevišķi sablendē visas pildījuma sastāvdaļas viedabīgā masā.

4

Kūkas veidnē ber 2/3 biskvīta masas, viegli nolīdzina ar karotes gludo pusi vai pirkstiem, veidojot maliņas uz augšu.

5

Lej formā kūkas pildījumu. Vienmērīgā kārtā pārkaisa ar atlikušo biskvīta drupaču masu.

6

Cep 50-60 minūtes, izņem no krāsns, formā atdzesē, liek ledusskapī uz vismaz 2 stundām.

7

Noņem veidnes malu, griež kūku šķēlēs un pasniedz.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!