Šokolādes eklērkūka
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
4.0000 1
8 porcijas 
Sarežģītība: grūti
Pasniegt atdzesētu

Tā vietā, lai piņķerētos, gatavojot daudzus mazus eklēriņus, pārsteidz visus, izcepot lielu eklērkūku ar kārdinošu pildījumu un šokolādīgu glazūru.

Gatavo mīklu. Katlā lej ūdeni, pievieno tam sāli, gabaliņos sagrieztu sviestu un silda, līdz sviests ir izkusis.

Pievieno uzreiz visus miltus un, turpinot karsēt, ar koka karoti aši maisa, līdz mīkla ir viendabīga, "atlec" no katla malām un saveļas bumbā.

Samazina liesmu un turpina maisīšanu vēl 2-3 minūtes, lai no mīklas iztvaikotu liekais mitrums. Mīklai jābūt mīkstai, bet ne ķepīgai.

Nogriež liesmu, atdzesē mīklu līdz aptuveni 50 grādu temperatūrai, tad pa vienai mīklā iekuļ olas. Mīkla ir gatava!

Sakarsē krāsni līdz 200 grādiem. Izkaisa ar miltiem kūkas veidni, liek tajā mīklu un cep 35 minūtes.

Izņem no krāsns. Mīklu sabaksta ar dakšiņu, izcepto kūkas pamatni vēl siltu horizontāli ar nazi sadala divās daļās un atdzesē.

Pa to laiku gatavo pildījumu. Olu dzeltenumus liek bļodā, pievieno cukuru un ar koka lāpstiņu kuļ, līdz cukurs izkusis, bet olu masa kļuvusi gaišāka.

Atsevišķā traukā samaisa miltus ar kukurūzas cieti, pievieno olu masai un maisa, līdz iegūta viendabīgas konsistences pasta.

Katliņā lej pienu, kam pievieno vaniļas pāksti. Pienu uzkarsē, noņem no plīts, izņem vaniļas pāksti, izkasa no tās sēkliņas, pievieno pienam. Tad pienu lēnītēm, pakāpeniski lej klāt olu pastai, nepārtraukti maisot.

Krēmu lej atpakaļ katliņā un, nepārtraukti maisot, karsē, līdz tas uzkarsis. Turpina aktīvi maisīt 30-60 sekundes, līdz jūt, ka krēms ir sabiezējis un grūti maisāms.

Pievieno šokolādi, iemaisa, līdz tā izkususi un krēms ir viendabīgā krāsā. Noņem katliņu ar krēmu no plīts, lej masu tīrā bļodā, ko nekavējoties pārklāj ar pārtikas plēvi, lai izvairītos no garozas veidošanās.

Gatavo glazūru. Katliņā izkausē šokolādi un sviestu. Pievieno pūdercukuru, pienu un maisa, līdz masa ir viendabīga. Noņem no uguns un atdzesē līdz ķermeņa temperatūrai.

Veido kūku. Kad krēms ir atdzisis, pievieno tam putukrējumu un samaisa, līdz iegūta viendabīga masa. Pārklāj ar pildījumu apakšējo mīklas plāksni, liek virs pildījuma otru mīklas plāksni, ko pārlej ar šokolādes glazūru.

Liek kūku ledusskapī un atdzesē vismaz stundu.

Lai labi garšo!

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form