Šokolādes kēkss ar žāvētiem augļiem un fritētiem ķērpjiem
Foto: Publicitātes foto
0 0
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
1
1 maisījuma "Šokolādes kēkss" iepakojums
maisījuma "Šokolādes kēkss" iepakojums
sauja
sauja žāvētas plūmes
žāvētas plūmes
sauja
sauja žāvētas aprikozes
žāvētas aprikozes
sauja
sauja žāvēts mango
žāvēts mango
 
sviests vau eļļa formas ietaukošanai
sviests vau eļļa formas ietaukošanai
 
tumšā šokolāde glazūrai
tumšā šokolāde glazūrai
 
ķērpji
ķērpji
 
eļļa ķērpju fritēšanai
eļļa ķērpju fritēšanai
 
pūdercukurs
pūdercukurs
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Bērnu ballītes ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Lieldienu receptes
  • Mātes dienas ēdieni
  • Kēksi
  • Pasaules Virtuve
  • Māmiņdienas gaidās nevajadzētu aizmirst par pavasarīgiem eksperimentiem ar dabas veltēm. Dīvesstila blogere Kristīni Šeiko un “Dobeles dzirnavnieks” piedāvā ideju, kā izmantot ķērpjus, lai visvienkāršāko kēksu pārvērstu restorāna ēdienkartes cienīgā šedevrā.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem.

    Iejauc kēksa pamatmasu, sekojot instrukcijai uz iepakojuma.

    Gatavajai masai pievieno sasmalcinātas žāvētās plūmes, aprikozes un mango. Ar žāvētajiem augļiem vari variēt, pievienojot savus iecienītākos.

    Ietauko formiņu ar sviestu vai eļļu, lej mīklu formā un liek kēksu cepties 40 minūtes. Iedurot kociņu kēksā, pārbauda, vai tas ir izcepties. Ja nepieciešams, atstāj cepeškrāsnī uz vēl 5 - 8 minūtēm. Kad kēkss gatavs, noliek to malā, lai nedaudz atdzesētu.

    Šokolādi salauž gabaliņos, ūdens peldē izkausē un ar pārtikas otiņu uzziež kēksam. Lai šokolāde ātrāk sacietētu, kēksu var ielikt ledusskapī uz 5 minūtēm.

    Ja mājās nav fritera, izmanto katlu, kurā ielej eļļu un sakarsē to.

    Noskalotus un nosusinātus ķērpjus liek verdošajā eļļā uz aptuveni 5 sekundēm, lai tie nedaudz apcepas. Uzmanīgi - eļļa var sprakšķēt!

    Izmanto standziņas, lai ķērpjus ieliktu un izņemtu no katla. Kad ķērpji gatavi, izvieto tos uz salvetes, lai notecinātu lieko eļļu.

    Apber ar pūdercukuru, ja vēlies saldāku rezultātu. Pēc tam kārto tos uz kēksa.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form