Foto: Publicitātes foto
Māmiņdienas gaidās nevajadzētu aizmirst par pavasarīgiem eksperimentiem ar dabas veltēm. Dīvesstila blogere Kristīni Šeiko un “Dobeles dzirnavnieks” piedāvā ideju, kā izmantot ķērpjus, lai visvienkāršāko kēksu pārvērstu restorāna ēdienkartes cienīgā šedevrā.
9Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

1 maisījuma "Šokolādes kēkss" iepakojums saujažāvētas plūmes saujažāvētas aprikozes saujažāvēts mango sviests vau eļļa formas ietaukošanai tumšā šokolāde glazūrai ķērpji eļļa ķērpju fritēšanai pūdercukurs

Sagatavošana

1

Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem.

2

Iejauc kēksa pamatmasu, sekojot instrukcijai uz iepakojuma.

3

Gatavajai masai pievieno sasmalcinātas žāvētās plūmes, aprikozes un mango. Ar žāvētajiem augļiem vari variēt, pievienojot savus iecienītākos.

4

Ietauko formiņu ar sviestu vai eļļu, lej mīklu formā un liek kēksu cepties 40 minūtes. Iedurot kociņu kēksā, pārbauda, vai tas ir izcepties. Ja nepieciešams, atstāj cepeškrāsnī uz vēl 5 - 8 minūtēm. Kad kēkss gatavs, noliek to malā, lai nedaudz atdzesētu.

5

Šokolādi salauž gabaliņos, ūdens peldē izkausē un ar pārtikas otiņu uzziež kēksam. Lai šokolāde ātrāk sacietētu, kēksu var ielikt ledusskapī uz 5 minūtēm.

6

Ja mājās nav fritera, izmanto katlu, kurā ielej eļļu un sakarsē to.

7

Noskalotus un nosusinātus ķērpjus liek verdošajā eļļā uz aptuveni 5 sekundēm, lai tie nedaudz apcepas. Uzmanīgi - eļļa var sprakšķēt!

8

Izmanto standziņas, lai ķērpjus ieliktu un izņemtu no katla. Kad ķērpji gatavi, izvieto tos uz salvetes, lai notecinātu lieko eļļu.

9

Apber ar pūdercukuru, ja vēlies saldāku rezultātu. Pēc tam kārto tos uz kēksa.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!