Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Pavisam jautrs veids, kā pasniegt individuālas šokolādes kūku porcijas – šokolādes kūkas bumbiņas liek uz kociņiem, un apviļā izkausētā šokolādē. Lielisks variants, kā atsvaidzināt svinību galdu, piedāvājot ko nedaudz atšķirīgu.
90Minūtes
7Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 12
300 gšokolādes kūkas biskvīts3 ĒKšokolādes krēms300 gtumšā šokolāde3 veidu krāsainie cukura graudiņi PIEDERUMI:12 konfekšu kociņi (20cm gari) gara glāze vai burciņa

Sagatavošana

1

Šokolādes biskvītu pagatavo pēc kādas kūku receptes, piemēram, šīs vai šīs. Šokolādes biskvītu sadrupini vai sasmalcini virtuves kombainā.

2

Sadrupinātajai kūkai pievieno šokolādes krēmu, kuru arī vari pagatavot pēc šīs receptes, vai izmantot nedaudz izkausētu nutellu. Masu kārtīgi sajauc.

3

No kūkas un šokolādes krēma masas izveido 12 bumbiņas, kuras liek uz cepamā papīra, kas uzlikts uz virtuves dēlīša. Ļauj kūkas bumbiņām sastingt aptuveni stundu.

4

Tumšo šokolādi izkausē traukā, kas likts ūdens peldē (vai uz lēnas uguns). Ņem konfekšu kociņus un tā galus iemērc izkausētajā šokolādē, bet pēc tam – šokolādes kūciņās.

5

Tā izdara ar visām 12 kūciņām. Tās atstāj uz dažām minūtēm, lai kociņi nostiprinātos.

6

Pēc tam ņem kūciņas uz kociņa un apviļā izkausētā tumšajā šokolādē, lai būtu noklāta visa to virsma.

7

'Cake pops' virsiņas nokaisa ar krāsainajiem cukura graudiņiem, kamēr šokolāde vēl nav pilnībā sacietējusi.

8

Izdekorētās kūciņas uz kociņa liec burciņā vai glāzē.

Labu apetīti!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!