Foto: Shutterstock
Krēmīga, bagāta, grēcīgi salda šokolādes kūka, kuras pagatavošanai izmanto šokolādes lazdu krēmu, piemēram, Nutella vai kādu citu līdzīgu. Bumbieri līdzsvaro šokolādes saldumu, turklāt tie izskatās ļoti apetelīgi un atraktīvi. Piemērotākie būs apaļās formas bumbieri.
60Minūtes
10Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 8
400 gšokolādes lazdu krēms istabas temperatūrā50 gsviests istabas temperatūrā3 lielas olas šķipsnasāls140 gmilti25 gkakao1 TKcepamais pulveris2 apaļi bumbieri2 ĒKaprikožu ievārījums50 glazdu rieksti (plaucēti, bez miziņām)

Sagatavošana

1

Liek karsēties cepeškrāsni uz 150ºC. Ietauko un izklāj ar cepampapīru apaļu kūkas formu (ø 23 cm). Visērtāk kūku būs cept izjaucamajā kūkas formā.

2

Bļodā sajauc šokolādes krēmu ar sviestu, olām un šķipsnu sāls. Ar mikseri labi sakuļ, līdz masa ir gaisīga un gluda. Caur sietu iesijā miltus, kakao, cepamo pulveri un ar karoti uzmanīgi izmaisa. Liek mīklu formā.

3

Uzsilda aprikožu ievārījumu un izkāš caur sietiņu. Nomizo bumbierus un sagriež četrās vai divās daļās (atkarībā, cik lieli bumbieri), izņem serdi. Katrā ceturtdaļā garenvirzienā iegriež vairākus iegriezumus, nepārgriežot bumbieri pie šaurā gala. Bumbieri nedaudz papleš, lai veidojas neliels vēdeklis. Ar kulinārijas otu apsmērē bumbierus ar silto ievārījumu. Pēc tam ar sagatavotajiem bumbieriem rotā kūkas virspusi zieda formā, šaurākos galus liekot pret kūkas centru. Bumbierus ļoti viegli iespiež, tie cepoties grims dziļāk.

4

Ja vēlas, apber kūkas virspusi ar lazdu riekstiem, arī tos viegli iespiež. Liek karstā cepeškrāsnī uz 40 min, līdz kūka pacēlusies un tai izveidojusies garoziņa. Kad kūka ir gatava, tā ir vēl nedaudz mitra un iesprausts skaliņš aplips ar mīksto kūku. Nepārcep kūku pārāk sausu!

5

Izņem kūku no krāsns un vēlreiz apsmērē ar aprikožu ievārījumu. Pasniedz siltu ar putukrējumu vai atdzesētu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!