Saldā kartupeļa-šokolādes kūka ar zemesriekstu sviestu
Foto: Privātais arhīvs
0 0
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
Kūkai
500 ml
500 ml saldā kartupeļa biezenis
saldā kartupeļa biezenis
240 g
240 g zemesriekstu sviests
zemesriekstu sviests
60 ml
60 ml kļavu sīrups
kļavu sīrups
120 ml
120 ml kakao pulveris
kakao pulveris
100 g
100 g tumšā šokolāde
tumšā šokolāde
Dekorēšanai
80 g
80 g tumšā šokolāde
tumšā šokolāde
60 ml
60 ml saldais krējums
saldais krējums
 
ogas
ogas
  • Bērnu ballītes ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ēdieni bērniem
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Šokolāde un konfektes
  • Pasaules Virtuve
  • Šī šokolādes kūka ir neparasta, jo tā veidota no saldā kartupeļa biezeņa. Un garšas baudījumu piešķirs pievienotais zemesriekstu sviests. Kūka nav dikti salda, saldummīļiem būs jāpievieno vairāk sīrupa. Lieliska izvēle dzimšanas vai vārda dienā, un tā garšos arī bērniem. Šī kulinārijas brīnuma recepti iesaka autore Silva Kronberga savā "Instagram" kontā "Prieks gatavot".

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādu temperatūrai.

    Kūkas formu (20 centimetri diametrā) iesmērē ar eļļu.

    Visas sastāvdaļas kārtīgi sajauc kopā.

    Lej mīklu formā, liec krāsnī un cep aptuveni 30 minūtes.

    Kūku atdzesē pannā. Pēc tam dekorē.

    Šokolādes dekorējumu veido, ieberot bļodiņā sasmalcinātu šokolādi, pārlejot ar saldo krējumu, pāris minūšu uzgaidot un samaisot.

    Saldā kartupeļa-šokolādes kūka ar zemesriekstu sviestu
    Foto: Privātais arhīvs

    Lai labi garšo!

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form