Foto: DELFI
Neticami gardas kūciņas, kuras paspilgtina burvīga sviesta glazūra, kurai pievienota slepena sastāvdaļa smaržai – kanēlis. Perfekti lietainās dienās pie tējas, vai saulainās ārpus mājas – pavadot laiku kādā parkā vai citur pie dabas.
50Minūtes
15Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 12
KŪCIŅĀM:1.75 tasemilti1 tasekakao pulveris1 TKdzeramā soda šķipsnasāls170 gsviests1.5 tasecukurs2 lielas olas2 TKvaniļas ekstrakts1.5 taseskābais krējums GLAZŪRAI:2 tasespūdercukurs200 gsviests4 ĒKmedus1 šķipsnamalts kanēlis

Sagatavošana

1

Cepeškrāsni uzsilda līdz 180 grādiem. Sagatavo divas mafinu pannas un ieliek tajās 24 papīra mafinu formiņas.

2

Nelielā bļodā liek miltus, kakao pulveri, dzeramo sodu un sāli – visas sausās sastāvdaļas samaisa un noliek malā.

3

Citā bļodā liek istabas temperatūrā noturētu sviestu un sakuļ to ar mikseri. Pēc tam sviestam pievieno cukuru, un vēlreiz samaisa ar mikseri. Pēc tam masai pa vienai pievieno olas un skābo krējumu, kā arī vaniļas ekstraktu. Visas sastāvdaļas rūpīgi sajauc ar miksera palīdzību.

4

Kad mīklas šķidrā puse sajaukta, tai, vienlaikus maisot ar mikseri, pievieno miltu maisījumu. Svarīgi nepievienot visu uzreiz, bet darīt to trīs piegājienos. Tā mīkla sakulsiet vienmērīgi.

5

Gatavo mīklu liek mafinu formiņās ar ēdamkarotes palīdzību. Vienai vidēji lielai formai nepieciešama ēdamkarote ar kaudzi mīklas, tā, lai mafinu formu būtu līdz divām trešdaļām pilna. Cepot mīkla pacelsies.

6

Mafinus cep aptuveni 20 minūtes. Kad tie gatavi, ņem ārā no mafinu pannas un atdzesē.

7

Kamēr mafini dziest, gatavo glazūru. Bļodā liek medu, kurā iemaisa maltu kanēli. Pēc tam pievieno aptuveni trešo daļu no glazūrai nepieciešamā sviesta, kas noturēts istabas temperatūrā. Sviestu ar medu sakuļ ar miksera palīdzību aptuveni minūti. Pēc tam pievieno pārējo sviestu un turpina kult.

8

Glazūru kuļ vēl 2 minūtes, līdz tā pietiekami gaisīga un sviests pavisam gaišs.

9

Gatavo glazūru pilda konditorejas tūtā, pievieno tīkamāko konditorejas uzgali un dekorē atdzisušos mafinus. Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!