Foto: Nikola Leite

Kad mana draudzene Nikola (jā, esam vārda māsas!) sociālajos tīklos dalījās ar šo kēksiņu attēlu, nenoturējos un lūdzu viņai recepti, kaut gan biju sev apsolījusies uz kādu laiku saldumiem teikt nē. Bet, tici mums abām, – šim saldumam gribot negribot nevar atteikt. Izrādās, ka Nikola šo recepti pirms pāris gadiem noskatījusies no influenceres Kristīnes Danenbergsones un mazliet pamainījusi. Tā kā neesmu liels saldo našķu gatavotājs, centos atkārtot visu, kā Nikola mācīja. Receptes beigās varēsi atrast arī manu kēksiņu fotogrāfiju (kaunu pie malas par vizuālo izskatu!).

30Minūtes
10Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 12
150 gbrūnais cukurs110 gmilti2 gab.olas50 gkakao1 ĒKvaniļa1 ĒKcepamais pulveris160 gpiens150 gsviests1 gab.bundža vārīta iebiezinātā piena180 gsviests

Sagatavošana

1

Izkausē sviestu. Olas saputo ar cukuru, pēc tam pievieno izkusušo sviestu un vaniļas cukuru un visu vēlreiz saputo.

2

Citā bļodiņā sajauc miltus, kakao un cepamo pulveri.

3

Olas maisījumam pamīšus pievieno miltu maisījumu un pienu. Visu samaisa. Mani sākotnēji uztrauca tas, ka mīkla ir šķidra, bet tā tam tieši esot jābūt!

4

Masu lej formiņās, aptuveni divas trešdaļas. Nikola iesaka likt mafinu papīra formiņas metāla kēksiņu cepamajā formā. Man gan šoreiz nebija papīra formiņu, tāpēc mafini nesanāca visi vienādi smuki.

5

Šis ir viens variants, bet vari darīt arī šādi: visas sastāvdaļas sasver un ar mikseri samiksē.

6

Mafinus liek līdz 180°C sakarsētā cepeškrāsnī un cep 20 minūtes.

7

Iebiezinātā piena krēma pagatavošana:

8

Saputo mīkstu sviestu līdz gaisīgai konsistencei. Pa daļām iemaisa iebiezināto pienu (izvēlējos karamelizētu iebiezināto pienu ar cukuru) un puto, līdz masa kļūst nedaudz gaišāka.

9

Ļauj mafiniem atdzist un, izmantojot kulinārijas maisiņu, tos dekorē ar krēmu. Protams, skaistāk būs, ja izmantos kūku dekorēšanas uzgaļus konditorejas maisiņam (tas lieliski sanāca receptes autorei – Nikolai), tomēr manās mājās šādu "pričendāļu" nebija, tāpēc tika izmantots maisiņš, kuram izdurts caurums.

10

Pa virsu liek medus/sāļos "Estrellas" riekstiņus un lej izkausētu tumšo šokolādi.

Lai labi garšo!

Un šeit neliels salīdzinājums – profesionālis pret iesācēju. Tā kā neskumsti, ja vizuāli mafini neizskatīsies kā no recepšu grāmatas, tie pavisam noteikti garšos izcili! Un tas ir pats galvenais!

Foto: DELFI

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!