Šokolādes medus kūka ar iebiezinātā piena krēmu
Foto: "Kikas virtuve" publicitātes foto
3.2500 8
Sarežģītība: grūti
Pasniegt nākamajā dienā
Loading...
Sastāvdaļas
BISKVĪTIEM
115 g
115 g sviests (nesālīts)
sviests (nesālīts)
150 g
150 g cukurs
cukurs
2
2 olas
olas
2 TK
2 TK soda
soda
100 g
100 g medus
medus
400 g
400 g milti
milti
4 ĒK
4 ĒK kakao pulveris (nesaldināts)
kakao pulveris (nesaldināts)
KRĒMAM
100 g
100 g bzpiedevu krēmsiers
bzpiedevu krēmsiers
220 g
220 g iebiezinātais piens ar cukuru
iebiezinātais piens ar cukuru
200 g
200 g skābs krējums
skābs krējums
1 TK
1 TK vaniļas ekstrakts
vaniļas ekstrakts
300 ml
300 ml saldais krējums
saldais krējums
6 ĒK
6 ĒK pūdercukurs
pūdercukurs
4 ĒK
4 ĒK kakao pulveris (nesaldināts)
kakao pulveris (nesaldināts)
100 g
100 g tumšā šokolāde, izkausēta karsta ūdens peldē
tumšā šokolāde, izkausēta karsta ūdens peldē
DEKORAM
150 g
150 g šokolādes cepumi "Selga", sasmalcināti
šokolādes cepumi "Selga", sasmalcināti
 
cukura un šokolādes dekori
cukura un šokolādes dekori
  • Latvijas svētku receptes
  • Bērnu ballītes ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ziemassvētku receptes
  • Latviešu nacionālā virtuve
  • Tortes un kūkas
  • Saldummīļi var uzgavilēt, jo, "saprecinot" medus kūku ar šokolādi un iebiezināto pienu, ir radīts īsts konditoreju grāvējs – šokolādes medus kūka ar iebiezinātā piena krēmu. Īsts kārumnieka sapnis! Recepti iesaka kulinārijas bloga "Kikas virtuve" autore Kristīne Krivāne.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Gatavo krēmu. Lielā traukā ar elektrisko mikseri saputo krēmsieru un kondensēto pienu, līdz masa ir viendabīga.

    Pievieno krējumu, vaniļas ekstraktu, kakao un turpina kult, līdz visas sastāvdaļas ir labi sajauktas.

    Atsevišķā traukā saputo saldo krējumu ar pūdercukuru. Abus krēmus samaisa kopā, pievieno izkausēto šokolādi un turpina kult 1-2 minūtes. Krēmu liek ledusskapī.

    Gatavo mīklu biskvītiem. Vidēja izmēra katliņā liek sviestu un cukuru, uz mērenas uguns to izkausē, sistemātiski maisot.

    Pievieno olas, sodu, medu un turpina maisīt 6-7 minūtes. Kad masa ir tumšā karameļu krāsā, to ņem nost no uguns, pievieno miltus (pāris ĒK miltu atliek, atstājot rullēšanai), kakao un ātri samaisa ar koka karoti.

    Mīklu liek uz galda virsmas, kas pārkaisīta ar miltiem. Mīklu nedaudz samīca un sadala 8 bumbās. Tās pārklāj ar dvieli, jo mīkla jārullē, kamēr tā vēl ir silta.

    Mīklas bumbas izrullē uz cepamā papīra, izgriež apļa formu (šim nolūkam ērti var izmantot 20-23 cm kūkas veidnes apakšdaļu un picas nazi). Biskvīta plāksnes liek cepties, iepriekš līdz 180°C sakarsētā krāsnī, katru cepot 2-3 minūtes.

    Kad biskvīti ir izcepti un atdzisuši, veido torti, katru biskvīta plāksni pārziežot ar 4-5 ĒK krēma un liekot vienu virs otras.

    Kūku dekorē ar atlikušo krēmu un sasmalcinātiem cepumiem.

    Liek leduskapī uz nakti ievilkties.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form