Foto: "Kikas virtuve" publicitātes foto

Saldummīļi var uzgavilēt, jo, "saprecinot" medus kūku ar šokolādi un iebiezināto pienu, ir radīts īsts konditoreju grāvējs – šokolādes medus kūka ar iebiezinātā piena krēmu. Īsts kārumnieka sapnis! Recepti iesaka kulinārijas bloga "Kikas virtuve" autore Kristīne Krivāne.

20Sastāvdaļas
grūti

Sastāvdaļas

BISKVĪTIEM:115 gsviests (nesālīts)150 gcukurs2 olas2 TKsoda100 gmedus400 gmilti4 ĒKkakao pulveris (nesaldināts) KRĒMAM:100 gbezpiedevu krēmsiers220 giebiezinātais piens ar cukuru200 gskābs krējums1 TKvaniļas ekstrakts300 mlsaldais krējums6 ĒKpūdercukurs4 ĒKkakao pulveris (nesaldināts)100 gtumšā šokolāde, izkausēta karsta ūdens peldē DEKORAM:150 gšokolādes cepumi "Selga", sasmalcināti cukura un šokolādes dekori

Sagatavošana

1

Gatavo krēmu. Lielā traukā ar elektrisko mikseri saputo krēmsieru un kondensēto pienu, līdz masa ir viendabīga.

2

Pievieno krējumu, vaniļas ekstraktu, kakao un turpina kult, līdz visas sastāvdaļas ir labi sajauktas.

3

Atsevišķā traukā saputo saldo krējumu ar pūdercukuru. Abus krēmus samaisa kopā, pievieno izkausēto šokolādi un turpina kult 1-2 minūtes. Krēmu liek ledusskapī.

4

Gatavo mīklu biskvītiem. Vidēja izmēra katliņā liek sviestu un cukuru, uz mērenas uguns to izkausē, sistemātiski maisot.

5

Pievieno olas, sodu, medu un turpina maisīt 6-7 minūtes. Kad masa ir tumšā karameļu krāsā, to ņem nost no uguns, pievieno miltus (pāris ĒK miltu atliek, atstājot rullēšanai), kakao un ātri samaisa ar koka karoti.

6

Mīklu liek uz galda virsmas, kas pārkaisīta ar miltiem. Mīklu nedaudz samīca un sadala 8 bumbās. Tās pārklāj ar dvieli, jo mīkla jārullē, kamēr tā vēl ir silta.

7

Mīklas bumbas izrullē uz cepamā papīra, izgriež apļa formu (šim nolūkam ērti var izmantot 20-23 cm kūkas veidnes apakšdaļu un picas nazi). Biskvīta plāksnes liek cepties, iepriekš līdz 180°C sakarsētā krāsnī, katru cepot 2-3 minūtes.

8

Kad biskvīti ir izcepti un atdzisuši, veido torti, katru biskvīta plāksni pārziežot ar 4-5 ĒK krēma un liekot vienu virs otras.

9

Kūku dekorē ar atlikušo krēmu un sasmalcinātiem cepumiem.

10

Liek leduskapī uz nakti ievilkties.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!