
Gaisīgs šokolādes muss ar tropiskās garšas notīm – marakujas krēmu. Ja marakujas nav pieejamas, tā vietā vari izmantot klasisko citronu vai apelsīnu krēmu.
Marakujas pārgriež uz pusēm un izgrebj to mīkstumu. To pēc tam sajauc ar marakujas krēmu (pagatavot var pēc šīs receptes) un ieklāj deserta glāzīšu pamatnē.
Gatavo šokolādes mūsu – izkausē šokolādi ūdens peldē kopā ar sviestu un brendiju. Šokolādes masu samaisa, lai tā būtu vienmērīga.
Olu baltumus atdala no dzeltenumiem. Baltumus sakuļ stingrās putās. Dzeltenumus iemaisa izkausētās šokolādes masā pa vienam, līdz tā ir vienmērīga un spīdīga. Pēc tam šokolādes masā nelielās porcijās iecilā olu baltumus.
Šokolādes musa masu liek deserta glāzītēs virsū marakujas krēmam. Desertu liek ledusskapī sastingt vismaz uz stundu.
Kad deserts atdzisis, katru glāzīti izdekorē ar šokolādes zvaigznīti un zelta putekļiem.
Lai labi garšo!