šokolādes un olu krēms
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
5.0000 1
6 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
6 deserta glāzītēm:
3
3 marakujas
marakujas
6 ĒK
6 ĒK marakujas krēms
marakujas krēms
200 g
200 g šokolāde
šokolāde
100 g
100 g sviests
sviests
2 ĒK
2 ĒK brendijs
brendijs
4
4 olas
olas
Rotāšanai:
 
šokolādes zvaigznītes
šokolādes zvaigznītes
 
konditorejas zelta putekļi
konditorejas zelta putekļi
  • Bērnu ballītes ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Romantiskas vakariņas
  • Ziemassvētku receptes
  • Krēmi
  • Pasaules Virtuve
  • Gaisīgs šokolādes muss ar tropiskās garšas notīm – marakujas krēmu. Ja marakujas nav pieejamas, tā vietā vari izmantot klasisko citronu vai apelsīnu krēmu.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Marakujas pārgriež uz pusēm un izgrebj to mīkstumu. To pēc tam sajauc ar marakujas krēmu (pagatavot var pēc šīs receptes) un ieklāj deserta glāzīšu pamatnē.

    Gatavo šokolādes mūsu – izkausē šokolādi ūdens peldē kopā ar sviestu un brendiju. Šokolādes masu samaisa, lai tā būtu vienmērīga.

    Olu baltumus atdala no dzeltenumiem. Baltumus sakuļ stingrās putās. Dzeltenumus iemaisa izkausētās šokolādes masā pa vienam, līdz tā ir vienmērīga un spīdīga. Pēc tam šokolādes masā nelielās porcijās iecilā olu baltumus.

    Šokolādes musa masu liek deserta glāzītēs virsū marakujas krēmam. Desertu liek ledusskapī sastingt vismaz uz stundu.

    Kad deserts atdzisis, katru glāzīti izdekorē ar šokolādes zvaigznīti un zelta putekļiem.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form