Foto: DELFI
Francijā dzimušais deserts muss tulkojumā nozīmē šokolādes putas. Tāds tas arī ir – šokolādīgs un gaisīgs. Lieliska alternatīva, ko izmēģināt ierastā latviešu uzputeņa vietā.

Šī musa pagatavošanai nebūs nepieciešams saldais krējums, tādēļ ar to droši varēs našķoties arī tie, kam ir laktozes nepanesamība.

"Mousse au chocolat" jeb šokolādes putu burvību pirmie atklāja franču kulināri. Nu labi, ja ne atklāja, tad pierakstīja gan un padarīja to par franču virtuves spēlētāju. Protams, šim desertam ir neskaitāmas versijas, to mēdz gatavot arī ar balto šokolādi, to gatavo ar piena šokolādi, bet rūgtā un tumšā tomēr paliek kā pārbaudīta vērtība!

30Minūtes
4Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 8
10 gab.olas250 tumšā šokolāde 70%40 gcukurs40 gsviests

Sagatavošana

1

Atdala olu baltumus no dzeltenumiem.

2

Dzeltenumiem pievieno cukuru. Saputo.

3

Izkausē šokolādi kopā ar sviestu ūdens peldē. Pievieno saputotos olu dzeltenumus. Samaisa šokolādi ar olu kopā.

4

Stingri saputo olu baltumus, tad pievieno šokolādes masai. Svarīgi to darīt saudzīgi, lai olu baltumi nesaplok un musam ir gaisīga struktūra.

5

Gatavo musu izrotā (to var darīt arī pirms pasniegšanas) un liek ledusskapī atpūsties vismaz 8–12 stundas, līdz tas sastingst.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!