Šokolādes muss. Tikai četras sastāvdaļas, bet rezultāts debešķīgs
Foto: DELFI
0 0
8 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
10 gab.
10 gab. olas
olas
250
250 tumšā šokolāde 70%
tumšā šokolāde 70%
40 g
40 g cukurs
cukurs
40 g
40 g sviests
sviests
  • Buberti un uzpūteņi
  • Saldējums
  • Sambuki, suflē un zefīri
  • Franču nacionālā virtuve
  • Francijā dzimušais deserts muss tulkojumā nozīmē šokolādes putas. Tāds tas arī ir – šokolādīgs un gaisīgs. Lieliska alternatīva, ko izmēģināt ierastā latviešu uzputeņa vietā.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Šī musa pagatavošanai nebūs nepieciešams saldais krējums, tādēļ ar to droši varēs našķoties arī tie, kam ir laktozes nepanesamība.

    "Mousse au chocolat" jeb šokolādes putu burvību pirmie atklāja franču kulināri. Nu labi, ja ne atklāja, tad pierakstīja gan un padarīja to par franču virtuves spēlētāju. Protams, šim desertam ir neskaitāmas versijas, to mēdz gatavot arī ar balto šokolādi, to gatavo ar piena šokolādi, bet rūgtā un tumšā tomēr paliek kā pārbaudīta vērtība!

    Atdala olu baltumus no dzeltenumiem.

    Dzeltenumiem pievieno cukuru. Saputo.

    Izkausē šokolādi kopā ar sviestu ūdens peldē. Pievieno saputotos olu dzeltenumus. Samaisa šokolādi ar olu kopā.

    Stingri saputo olu baltumus, tad pievieno šokolādes masai. Svarīgi to darīt saudzīgi, lai olu baltumi nesaplok un musam ir gaisīga struktūra.

    Gatavo musu izrotā (to var darīt arī pirms pasniegšanas) un liek ledusskapī atpūsties vismaz 8–12 stundas, līdz tas sastingst.


    Starp citu, šokolādes musu var likt arī saldētavā, rezultātā iegūstot saldējumu. Ja tam nepieciešams nosaukums, tad to var dēvēt par saldēto putu našķi!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.