Foto: Shutterstock
Šokolādes un riekstu kūka - salda un riekstaina.
50Minūtes
10Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 8
5 TKsviests1 tasekukurūzas sīrups0.33 glāzebrūnais cukurs0.12 TKsāls0.25 TKvaniļas esence3 gab.olas50 gmandeles50 gpekanrieksti50 gpistācijas100 gtumšā šokolāde

Sagatavošana

1

Izkausē sviestu un uz lēnas uguns vāra 1-2 minūtes, līdz tas kļūst gaiši brūns.

2

Noņem no uguns. Nolej pusi no sviesta daudzuma krūzē un noliek malā.

3

Iejauc sīrupu-cukuru, sāli un vanilīnu. Maisa, kamēr masa paliek gluda.

4

Pievieno olas.

5

Mīklas formā ieliek šokolādi un riekstus. Pārlej ar maisījuma masu.

6

Pāri pārkaisa šokolādi un cep krāsnī 170 grādos 40 minūtes, pārbaudot gatavību ar koka iesmiņu.

Iesūtīja: materiāli no www.calis.lv arhīva

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!