Šokolādes siera kūka ar zemesriekstu sviesta krēmu
Foto: Publicitātes foto
5.0000 2
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
PAMATNEI
250 g
250 g šokolādes cepumi "Selga"
šokolādes cepumi "Selga"
100 g
100 g sviests
sviests
PILDĪJUMAM
500 g
500 g bezpiedevu krēmsiers
bezpiedevu krēmsiers
250 g
250 g saldais krējums
saldais krējums
200 g
200 g zemesriekstu sviests
zemesriekstu sviests
170 g
170 g pūdercukurs
pūdercukurs
2
2 olas
olas
1 TK
1 TK vaniļas ekstrakts
vaniļas ekstrakts
2 ĒK
2 ĒK milti
milti
10 g
10 g sāls
sāls
0.5 TK
0.5 TK kanēlis
kanēlis
GLAZŪRAI
200 g
200 g saldais krējums
saldais krējums
200 g
200 g tumšā šokolāde
tumšā šokolāde
  • Bērnu ballītes ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Tortes un kūkas
  • Pasaules Virtuve
  • Kraukšķīga šokolādes cepumu pamatnes un zemesriekstu krēma saskanīgais duets veido siera kūku ar bagātīgu un piesātinātu garšu buķeti. Recepti iesaka "Hanna Anna" kūku feja Dace Minikoviča.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Pamatnei cepumus saspiež sīkās drumstalās un iejauc izkausētu sviestu.

    Cepumu un sviesta masu liek 25 cm diametra kūkas veidnē un piespiežot izlīdzina pa pamatni un gar malām. Uz pildījuma gatavošanas laiku novieto malā.

    Krēmsieram pievieno zemesriekstu sviestu un pūdercukuru, izmaisa, līdz tiek iegūta viendabīga masa un tad pievieno saldo krējumu, olas, kanēli, vaniļu un sāli. Izmaisa visu viendabīgā masā un liek iepriekš sagatavotajā veidnē.

    Cep pirmās 15 minūtes līdz 180 grādiem iepriekš sakarsētā krāsnī, tad 50 minūtes turpina cept 120 grādos.

    Tad, kad kūka ir padzisusi (ir aptuveni 35 grādus silta), to pārlej ar glazūru, kuru veido, uzsildot saldo krējumu un tajā izkausējot šokolādi. Pēc vēlmes glazūrai var pievienot arī vaniļu un sāli.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form