Suflē ir franču izcelsmes vārds, kura nozīme ir "uzpūsts uz augšu", kas pilnībā atbilst desertam, - tas eleganti paceļas virs trauciņa malām. Suflē ir neilgu laiku krāsnī cepts deserts, kas savu gaisīgumu iegūst, masā iejaucot saputotus olu baltumus. Svarīgi ir desertu nepārcept, lai tas iekšpusē saglabātos krēmīgs. Recepti sagatavojusi Baiba Muzikante, "Caramelle.lv.
45Minūtes
15Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 3
SUFLĒ:35 gsviests35 gmilti0.25 TKsāls190 mlpiens100 gcukurs135 gtumšā šokolāde 65%5 olas5 olas VANIĻAS MĒRCEI:125 mlSaldais krējums65 mlpiens25 gcukurs3 olas dzeltenumi30 mlbalzama liķieris Šarlote

Sagatavošana

1

Suflē pagatavošana: uzkarsē krāsni līdz 190C.

2

Sagatavo suflē trauciņus - tos rūpīgi iesmērē ar sviestu un apber ar cukuru, lai malas un pamatne būtu nosegtas.

3

Ar rokām sajauc sviestu, miltus un sāli līdz viendabīgai masai.

4

Katliņā uzkarsē pienu un 2/3 cukura, masu neuzvārot. Samazina temperatūru, turpinot karsēt un maisot, pievieno miltu masu.

5

Turpina karsēt un maisīt 4 minūtes, līdz izveidojas viendabīga, bieza konsistence.

6

Masai pievieno šokolādi, to iemaisa, līdz tā pilnībā izkūst. Katliņu noņem no uguns.

7

Pievieno 4 olas dzeltenumus, tos iemaisa.

8

Saputo 5 olas baltumus vieglās putās, pakāpeniski pievienojot cukuru līdz stingrām putām. Pakāpeniski pievieno suflē masai, sadalot to 3 vienādās daļās.

9

Liek sagatavotajos suflē trauciņos, tos pilnībā piepildot.

10

Cep 190C, aptuveni 17 minūtes. Dekorē ar pūdercukuru, pasniedz ar balzama liķiera "Šarlote" vaniļas mērci.

11

Balzama liķiera "Šarlote" vaniļas mērces pagatavošana: Vaniļas pāksti pārgriež uz pusēm, izņem sēkliņas, pāksti sasmalcina.

12

Katliņā ar biezu pamatni sajauc saldo krējumu, pienu, vaniļas sēkliņas un pāksti, cukuru un olas dzeltenumus. Liek karsēties vidējā karstumā. Masu, nepārtraukti maisot, karsē, līdz tā iegūst vēlamo mērces konsistenci.

13

Masu noņem no uguns, izkāš caur sietu un atdzesē līdz istabas temperatūrai. Atdzisušajai mērcei pievieno balzama liķieri "Šarlote". Pasniedz, pārlejot suflē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!