Šokolādes torte ar olu liķiera krēmu
Foto: Shutterstock
3.3333 6
16 porcijas 
Sarežģītība: grūti
Pasniegt nākamajā dienā
Loading...
Sastāvdaļas
30 g
30 g sviests
sviests
50 g
50 g milti
milti
200 g
200 g tumšā šokolāde
tumšā šokolāde
3
3 olas (M)
olas (M)
 
sāls
sāls
125 g
125 g cukurs
cukurs
3
3 mazās paciņas* vaniļas cukura
mazās paciņas* vaniļas cukura
50 g
50 g kartupeļu milti
kartupeļu milti
20 g
20 g kakao pulveris
kakao pulveris
2 TK
2 TK cepamais pulveris
cepamais pulveris
1
1 mazā paciņa* želatīna
mazā paciņa* želatīna
300 ml
300 ml olu liķieris
olu liķieris
550 g
550 g saldais krējums
saldais krējums
25 g
25 g kokosriekstu tauki vai sviests
kokosriekstu tauki vai sviests
 
avenes vai citas ogas dekoram
avenes vai citas ogas dekoram
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Tortes un kūkas
  • Pasaules Virtuve
  • Izsmalcināta šokolādes torte ar olu liķiera krēmu īstiem gardēžiem.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    28 cm diametra apaļo tortes formu ar noņemamu malu ietauko un izkaisa ar miltiem (sviests un milti priekš cepešpannas apstrādes nav norādīti sastāvdaļas).

    50 g tumšās šokolādes salauž gabaliņos un ūdens peldē izkausē kopā ar 30 g sviesta. Atdzesē.

    Atdala olu baltumus no dzeltenumiem. Baltumus, 3 ĒK auksta ūdens un šķipsnu sāls saputo stingrās putās. Pakāpeniski pievieno cukuru un 1 paciņu vaniļas cukura. Pa vienam ieputo dzeltenumus. Ātri iemaisa izkausēto šokolādi. Sajauc un uz olu masas izsijā 50 g miltu, cieti, kakao un cepamo pulveri, iemaisa, līdz mīkla viendabīga.

    Mīklu liek formā, izlīdzina un cep iepriekš līdz 175 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī ~ 30 minūtes. Izņem no krāsns, pēc 5 minūtēm noņem formas malu, atdzesē uz restītēm.

    Želatīnu uzbriedina aukstā ūdenī, uz nelielas liesmas vai ūdens peldē izkausē. Pa karotei iemaisa olu liķieri. Uz ~ 25 minūtēm liek vēsumā, līdz sāk želēt. Saputo 400 g saldā krējuma un 2 paciņas vaniļas cukura, iemaisa liķierī.

    Biskvītu horizontāli pārgriež uz pusēm. 2/3 liķiera krēma uzsmērē uz apakšējās daļas. Uzliek otru biskvītu. Alikušajam krēmam piesijā nedaudz kakao (šo soli var arī izlaist,, ja vēlas, lai krēms ir balts), iemaisa un ar krēmu nosmērē tortes sānus. Liek vēsumā uz vismaz 5 stundām, vislabāk – uz nakti.

    150 g krējuma uzkarsē, bet neuzvāra. Pievieno 150 g gabaliņos salauztas tumšās šokolādes un kokosriekstu taukus vai sviestu, maisot izkausē, nedaudz atdzesē, tad pārlej tortes virspusei. Liek torti vēsumā uz vismaz 2 stundām.

    Ja vēlas, pirms pasniegšanas var dekorēt ar augļiem vai ogām.

    * tā kā pieredzes dēļ neuzticos vietējā ražojuma/pakojuma vaniļas cukuru un želatīnu kvalitātei, jo īpaši konditorejas izstrādājumiem izmantoju vācu ražojumus, kas arī nopērkami katrā lielveikalā un arī mazākās bodēs. Labs ir arī "Dansukker" vaniļas cukurs. Tā kā tas ir stiprāks, tad vienu mazo paciņu vaniļas cukura mēdzu aizstāt ar vienu kārtīgu TK "Dansukker" vaniļas cukura. Tas nu tā, piebilde no prakses.

    * torte iznāk ļoti sulīga un garšīga. Recepte no žurnāla "Kochen &Genießen", izmēģināta un atzīta par izcilu esam.

    Iesūtīja: Nora

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form