Foto: Shutterstock
Izsmalcināta šokolādes torte ar olu liķiera krēmu īstiem gardēžiem.
15Sastāvdaļas
grūti

Sastāvdaļas

Porcijas: 16
30 gsviests50 gmilti200 gtumšā šokolāde3 olas (M) sāls125 gcukurs3 mazās paciņas* vaniļas cukura50 gkartupeļu milti20 gkakao pulveris2 TKcepamais pulveris1 mazā paciņa* želatīna300 mlolu liķieris550 gsaldais krējums25 gkokosriekstu tauki vai sviests avenes vai citas ogas dekoram

Sagatavošana

1

28 cm diametra apaļo tortes formu ar noņemamu malu ietauko un izkaisa ar miltiem (sviests un milti priekš cepešpannas apstrādes nav norādīti sastāvdaļas).

2

50 g tumšās šokolādes salauž gabaliņos un ūdens peldē izkausē kopā ar 30 g sviesta. Atdzesē.

3

Atdala olu baltumus no dzeltenumiem. Baltumus, 3 ĒK auksta ūdens un šķipsnu sāls saputo stingrās putās. Pakāpeniski pievieno cukuru un 1 paciņu vaniļas cukura. Pa vienam ieputo dzeltenumus. Ātri iemaisa izkausēto šokolādi. Sajauc un uz olu masas izsijā 50 g miltu, cieti, kakao un cepamo pulveri, iemaisa, līdz mīkla viendabīga.

4

Mīklu liek formā, izlīdzina un cep iepriekš līdz 175 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī ~ 30 minūtes. Izņem no krāsns, pēc 5 minūtēm noņem formas malu, atdzesē uz restītēm.

5

Želatīnu uzbriedina aukstā ūdenī, uz nelielas liesmas vai ūdens peldē izkausē. Pa karotei iemaisa olu liķieri. Uz ~ 25 minūtēm liek vēsumā, līdz sāk želēt. Saputo 400 g saldā krējuma un 2 paciņas vaniļas cukura, iemaisa liķierī.

6

Biskvītu horizontāli pārgriež uz pusēm. 2/3 liķiera krēma uzsmērē uz apakšējās daļas. Uzliek otru biskvītu. Alikušajam krēmam piesijā nedaudz kakao (šo soli var arī izlaist,, ja vēlas, lai krēms ir balts), iemaisa un ar krēmu nosmērē tortes sānus. Liek vēsumā uz vismaz 5 stundām, vislabāk – uz nakti.

7

150 g krējuma uzkarsē, bet neuzvāra. Pievieno 150 g gabaliņos salauztas tumšās šokolādes un kokosriekstu taukus vai sviestu, maisot izkausē, nedaudz atdzesē, tad pārlej tortes virspusei. Liek torti vēsumā uz vismaz 2 stundām.

8

Ja vēlas, pirms pasniegšanas var dekorēt ar augļiem vai ogām.

* tā kā pieredzes dēļ neuzticos vietējā ražojuma/pakojuma vaniļas cukuru un želatīnu kvalitātei, jo īpaši konditorejas izstrādājumiem izmantoju vācu ražojumus, kas arī nopērkami katrā lielveikalā un arī mazākās bodēs. Labs ir arī "Dansukker" vaniļas cukurs. Tā kā tas ir stiprāks, tad vienu mazo paciņu vaniļas cukura mēdzu aizstāt ar vienu kārtīgu TK "Dansukker" vaniļas cukura. Tas nu tā, piebilde no prakses.

* torte iznāk ļoti sulīga un garšīga. Recepte no žurnāla "Kochen &Genießen", izmēģināta un atzīta par izcilu esam.

Iesūtīja: Nora

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!