Šokolādes un apelsīnu muss
Foto: Shutterstock
0 0
6 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
200 g
200 g tumšā šokolāde
tumšā šokolāde
2 gab.
2 gab. apelsīni
apelsīni
1 TK
1 TK vaniļas ekstrakts, pasta vai cukurs
vaniļas ekstrakts, pasta vai cukurs
2 gab.
2 gab. olas
olas
200 ml
200 ml saldais krējums (35%)
saldais krējums (35%)
2 ĒK
2 ĒK Cukurs
Cukurs
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Romantiskas vakariņas
  • Krēmi
  • Pasaules Virtuve
  • Kad tumšā šokolāde un spirdzīgie apelsīni satiekas vienā gaisīgā desertā – tāds ir šis šokolādes muss! Tikai sešas sastāvdaļas, mazliet palīdzības no miksera, un uzbursi saldu našķi.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Šokolādi salauž gabaliņos. Apelsīnus nomazgā, norīvē vienam apelsīnam miziņu ar smalku rīvi un izspiež abu apelsīnu sulu.

    Karstumizturīgā bļodiņā saber šokolādi, pievieno vaniļas ekstraktu (derēs arī pasta vai cukurs), pielej apelsīnu sulu, pieliek mizu no tā apelsīna, kura miziņu nenorīvēja. Bļodiņu liek virs katliņa, kurā vārās ūdens, un maisot karsē, līdz šokolāde izkususi (aptuveni 3–4 minūtes).

    Pēc tam no izkausētās šokolādes masas izņem apelsīna mizu. Šokolādi noliek malā nedaudz atdzist. Tad iemaisa tajā olu dzeltenumus.

    Citā traukā saputo saldo krējumu, līdz tas pārvērties stingrās putās. Tad iegūto putukrējumu iecilā šokolādes masā nepārmaisot.

    Atsevišķā traukā sakuļ olu baltumus ar cukuru, līdz iegūst stingras putas, kas, apgāžot trauku, nekrīt ārā.

    Olbaltumu masu iecilā šokolādes masā. Saliek iegūto musu deserta trauciņos un ievieto ledusskapī sastingt uz divām stundām.

    Kad muss sastindzis, dekorē ar smalki sarīvēto apelsīna miziņu un pasniedz.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.