Šokolādes biskvītkūka ar karameļu glazūru
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
16 porcijas 
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas

Šī šokolādes un dateļu kūka ir īsts kārumnieka sapnis. Tam visam pa virsu – salda, garda un nedaudz ķepīga paša gatavota īrisa mērce. Baudīt kopā ar kafijas vai tējas tasi, un, protams, izsalkušiem draugiem un ģimenes locekļiem. Pietiks visiem!

Dateles sasmalcina un ieliek bļodā, klāt pievienojot pārtikas sodu un rūpīgi visu samaisa. Pa virsu uzlej 300 ml verdoša ūdens, un atstāj dateles, lai tās piebriestu, vismaz uz 30 minūtēm.
Cepeškrāsni iesilda līdz 180 grādiem.

Miltus, kakao, cukuru un sāli liek bļodā. Miltu masai pievieno istabas temperatūrā noturētu sviestu, olas un pienu, visu samaisa, līdz iegūta vienmērīga mīklas konsistence.
Pēc tam mīklā iecilā dateles, tās nenokāšot, jo tās būs uzsūkušas visu ūdeni.

Gatavo masu klāj ietaukotā kūkas formā - vienmērīgā kārtā pa visu formas perimetru. Cep uz cepeškrāsns vidējām restītēm aptuveni 45 minūtes līdz vienai stundai, līdz kūka viducī ieguvusi stingru formu.
Kad gatava, izņem no cepeškrāsns un ļauj atdzist piecas līdz desmit minūtes kūkas formā, bet pēc tam izņem to ārā un pilnībā atdzesē.

Īrisa mērces pagatavošanai katliņā izkausē sviestu, pēc tam iemaisa tajā cukuru un saldo krējumu, pievienojot pāris pilienus vaniļas ekstrakta. Mērci turpina maisīt virs lēnas uguns, līdz cukurs pavisam izkusis.

Liesmu palielina un maisa mērci, līdz tā iegūst kāroto konsistenci. Jāņem vērā, ka tā sabiezēs, līdzko sāks atdzist.

Kad tas izdarīts, katliņu ņem nost no uguns un ļauj īrisa mērcei atdzist, līdz tā kļūst remdena, ik pa laikam to apmaisot.

Kūku liek uz servēšanai paredzētā šķīvja un mērci ar karoti klāj tai pa virsu bagātīgi, ļaujot īrisam tecēt pār kūkas malām.

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Comment Form