Šokolādes un gorgonzolas siera fondants
Foto: Tiamo grupas publicitātes foto
0 0
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
360 g
360 g sviests
sviests
10 g
10 g sviests formiņas iesmērēšanai
sviests formiņas iesmērēšanai
330 g
330 g tumšā šokolāde
tumšā šokolāde
380 g
380 g cukurs
cukurs
12 gab.
12 gab. olas
olas
180 g
180 g milti
milti
10 g
10 g milti cepamformas sagatavošanai
milti cepamformas sagatavošanai
200 g
200 g Gorgonzolas siers
Gorgonzolas siers
 
saldējums pasniegšanai
saldējums pasniegšanai
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Citi saldēdieni
  • Šokolāde un konfektes
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Romantiskas vakariņas
  • Ziemassvētku receptes
  • Pasaules Virtuve
  • Tuvojas Valentīndiena, visu mīlētāju svētki, kad visbiežāk cits citu lutinām ar šokolādes gardumiem. Tiamo grupas radošā direktore Daiga Veismane dalās ar vienkāršu, tomēr izcili gardu recepti, kas būs pa spēkam jebkuram. Fondanta burvība slēpjas faktā, ka to var sagatavot jebkurā laikā, novietot saldētavā un ātri uzsildīt krāsnī dienā, kad vēlēsies pārsteigt kādu sev tuvu cilvēku vai gluži vienkārši palutināt sevi.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Samaisa olas ar cukuru neputojot.

    Šokolādi un sviestu izkausē ūdens peldē un savieno ar olām, klāt iemaisot miltus.

    Formiņas uzmanīgi ieziež ar sviestu un izkaisa ar miltiem. Pilda masu formiņās tā, lai būtu piepildītas aptuveni trīs ceturtdaļas. Vidū iespiež sieru.

    Var cept tūlīt vai uzglabāt saldētavā. Kad vēlas pasniegt, liek cepeškrāsnī 185 grādu temperatūrā un cep 12 minūtes, ja mīkla saldēta, vai 8 minūtes, ja cep svaigi gatavotu. Vidū masai jābūt līstošai.

    Fondantu izņem no formas un pasniedz ar, piemēram, upeņu vai aveņu saldējumu.

    "Šis fondants spēj afrodizēt sirdis, savaldzināt ar krēmīgo konsistenci un smalkām garšas niansēm," stāsta Daiga Veismane. "Papildus to var dekorēt ar svaigām avenēm vai upenēm, bet tas garšo labi arī tāpat vien – ar brokastu kafiju vai tēju."

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form