Foto: Shutterstock
Ļoti gardi šokolādes cepumi. Īpaši un uz mēles kūstoši tie būs, ja tiks noķerts mirklis, kad cepumi ir apcepušies sausi tikai no ārpuses, bet iekšpusē ir joprojām nedaudz mitri.
30Minūtes
10Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

240 gtumšā šokolāde (kausēšanai)60 gsviests150 gtumšā šokolāde (gabaliņiem) saujalazdu rieksti2 olas100 mlcukurs1 TKvaniļas ekstrakts140 mlmilti0.5 TKcepamais pulveris šķipsnasāls

Sagatavošana

1

Sakarsē cepeškrāsni līdz 180°C. Cepamo plāti izklāj ar cepamo papīru.

2

Kausējamo šokolādes daļu salauž gabaliņos, liek bļodiņā, pievieno sviestu un ūdens peldē kausē. Pēc tam šokolādi atdzesē. Sasmalcina gabaliņos otru šokolādes daļu un lazdu riekstus, samaisa kopā.

3

Bļodā sakuļ olas ar cukuru un vaniļas ekstraktu, līdz veidojas gaišas putas. Atdzesētu kausēto šokolādi iemaisa sakultajās olās.

4

Atsevišķā bļodiņā iesijā miltus, cepamo pulveri un sāli, labi sajauc. Miltu maisījumu iecilā šokolādes masā. Pēc tam mīklā iecilā šokolādes gabaliņus un lazdu riekstus.

5

Ar karotes palīdzību liek mīklu uz sagatavotās plāts, saplacina cepumu formā. Starp cepumiem veido atstarpi, jo cepoties mīkla nedaudz plūdīs. Cepumus cep apmēram 10-12 minūtes, līdz virsma sausa un sāk plaisāt. Cepumus noņem no cepamā papīra pēc tam, kad tie atdzisuši.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!