Šokolādes un lazdu riekstu cepumi
Foto: Shutterstock
1.6667 3
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
240 g
240 g tumšā šokolāde (kausēšanai)
tumšā šokolāde (kausēšanai)
60 g
60 g sviests
sviests
150 g
150 g tumšā šokolāde (gabaliņiem)
tumšā šokolāde (gabaliņiem)
sauja
sauja lazdu rieksti
lazdu rieksti
2
2 olas
olas
100 ml
100 ml cukurs
cukurs
1 TK
1 TK vaniļas ekstrakts
vaniļas ekstrakts
140 ml
140 ml milti
milti
1/2 TK
1/2 TK cepamais pulveris
cepamais pulveris
šķipsna
šķipsna sāls
sāls
  • Cepumi
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Meklējam februāra garšu!
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Pasaules Virtuve
  • Ļoti gardi šokolādes cepumi. Īpaši un uz mēles kūstoši tie būs, ja tiks noķerts mirklis, kad cepumi ir apcepušies sausi tikai no ārpuses, bet iekšpusē ir joprojām nedaudz mitri.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Sakarsē cepeškrāsni līdz 180°C. Cepamo plāti izklāj ar cepamo papīru.

    Kausējamo šokolādes daļu salauž gabaliņos, liek bļodiņā, pievieno sviestu un ūdens peldē kausē. Pēc tam šokolādi atdzesē. Sasmalcina gabaliņos otru šokolādes daļu un lazdu riekstus, samaisa kopā.

    Bļodā sakuļ olas ar cukuru un vaniļas ekstraktu, līdz veidojas gaišas putas. Atdzesētu kausēto šokolādi iemaisa sakultajās olās.

    Atsevišķā bļodiņā iesijā miltus, cepamo pulveri un sāli, labi sajauc. Miltu maisījumu iecilā šokolādes masā. Pēc tam mīklā iecilā šokolādes gabaliņus un lazdu riekstus.

    Ar karotes palīdzību liek mīklu uz sagatavotās plāts, saplacina cepumu formā. Starp cepumiem veido atstarpi, jo cepoties mīkla nedaudz plūdīs. Cepumus cep apmēram 10-12 minūtes, līdz virsma sausa un sāk plaisāt. Cepumus noņem no cepamā papīra pēc tam, kad tie atdzisuši.

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Lai ierobežotu dezinformācijas kampaņu izplatību, portāls "Delfi" apturējis iespēju komentēt rakstus
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form