Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Saldas šokolādes konfektes ar šokolādes karameles un lazdu riekstu pildījumu. Garda ideja, kā apdāvināt mīļos svētkos.
9Sastāvdaļas
grūti

Sastāvdaļas

Porcijas: 56
1 kgkodnitorejas piena šokolāde zelta putekļi PILDĪJUMAM:2 ĒKūdens50 gpūdercukurs1 ĒKglikozes sīrups140 mlsaldais krējums200 gpiena šokolāde28 lazdu rieksti

Sagatavošana

1

Laikus sagatavo silikona vai kāda cita materiāla šokolādes konfekšu formu, kurai ir vāks – no doto izejvielu daudzuma sanāks 56 konfektes, tāpēc nepieciešamas tādas formas, lai visas konfektes tajās saietu. Tāpat vajadzēs arī konditorejas tūtu.

2

Vispirms gatavo pildījumu – katliņā ielej ūdeni, pievieno pūdercukuru un glikozes sīrupu. Karsē, līdz cukurs izkusis. Pēc tam cukura masu strauji uzvāra, līdz tā ieguvusi bālas karameles krāsu.

3

Paralēli uzkarsē saldo krējumu. Kad saldais krējums karsts un cukura sīrups gatavs, tam pielej saldo krējumu un apmaisa. Tad krējuma masā saber salauztus šokolādes gabaliņus un maisa, ļaujot šokolādei izkust. Gatavajam pildījumam ļauj atdzist.

4

Konditorejas šokolādi izkausē. Ar to sapilda vienu konfekšu formas iedalījumus. Formu pasit pret galdu, lai izkļūtu liekie gaisa burbulīši. Tad ar paletes nazi vai kādu citu rīku "noskrāpē" lieko šokolādi, pārklāj formas virsu ar cepampapīra sloksni un šokolādei ļauj sastingt ledusskapī.

5

Konditorejas tūtu piepilda ar sagatavoto pildījumu. To sapilda sastingušajās šokolādes konfektēs, katrā iespiežot arī pusi no lazdu rieksta. Kad visas konfektes sapildītas, tās 15 minūtes atdzesē.

6

Pēc tam konfektes sapilda ar atlikušo izkausētās konditorejas šokolādes masu, lai konfektes pildījums būtu nosegts. Konfektēm ļauj sastingt pilnībā ledusskapī.

7

Gatavās konfektes izņem no formu iedalījumiem un pusi no tām apsmērē ar zelta vai kāda cita spīduma puteklīšiem. Konfektes skaisti iesaiņo, pirms pasniedz.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!