Šokolādes un ruma trifeles
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
0 0
25 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
140 ml
140 ml saldais krējums
saldais krējums
400 g
400 g šokolāde
šokolāde
4 ĒK
4 ĒK rums
rums
50 g
50 g sviests (ist. temp.)
sviests (ist. temp.)
1-2 ĒK
1-2 ĒK kakao
kakao
Piederumi:
 
mini mafinu/konfekšu papīra formiņas
mini mafinu/konfekšu papīra formiņas
 
kastīte iesaiņošanai
kastīte iesaiņošanai
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ziemassvētku receptes
  • Šokolāde un konfektes
  • Pasaules Virtuve
  • Kārdinošas tumšās šokolādes trifeles ar pavisam nedaudz ruma. Sasaiņo tās skaistā kastītē un būsi ieguvis jauku, paša gatavotu dāvanu svētkos.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Nelielā katliņā ielej saldo krējumu un ļauj tam uzkarst. Noņem katliņu no plīts un pieber tajā gabaliņos salauztu šokolādi un rumu. Ar silikona lāpstiņu vai karoti maisi sastāvdaļas, līdz šokolāde izkususi.

    Pēc tam šokolādes masai pievieno sviestu, kārtīgi to iemaisot. Trifeļu masai ļauj nedaudz atdzist, lai ar to varētu sākt velt trifeles.

    Ar tējkaroti ņem trifeļu masu, savirpina bumbiņā un apviļā kakao. Tad uzliek trifeli uz cepampapīra sloksnes. Un tā, līdz visa masa savelta trifelēs. Gatavās trifeles ievieto ledusskapī, lai sastingtu.

    Kad trifeles stingras, tās ieliek mazajās konfekšu papīra formiņās un safasē kastītē. Tumšā un vēsā vietā trifeles var glabāt pat divas nedēļas. Lai labi garšo!

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form