Foto: Shutterstock
Šokolādīgs un porains apaļais kēkss. Tas būs īpaši sulīgs, jo mīklai pievienots skābais krējums. Gatavo kēksu pēc izņemšanas no formas var dekorēt ar pūdercukuru vai izkausētu šokolādi.
60Minūtes
8Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 8
450 gskābais krējums2 olas180 gsviests (ist. temp.)350 gcukurs220 gmilti100 gkakao2 TKcepamais pulveris0.5 TKsāls

Sagatavošana

1

Cepeškrāsni laikus uzkarsē līdz 180°C.

2

Lielā bļodā liek sviestu, kas noturēts istabas temperatūrā, skābo krējumu, olas un cukuru. Visu sakuļ vienmērīgā masā.

3

Atsevišķā bļodā sajauc miltus, kakao, cepamo pulveri un sāli. Pēc tam pakāpeniski pievieno miltus slapjajām sastāvdaļām, mīklu kārtīgi samaisot.

4

Ietauko apaļā kēksa formu un ielej tajā mīklu. Kēksa formu liek cepeškrāsnī un cep 40 minūtes, līdz kēkss gatavs. Iedurtam koka zobu bakstāmajam vai sērkociņam no kēksa būtu jāiznāk sausam.

5

Gatavo kēksu izņem no krāsns un kādu brīdi atdzesē formā. Tad formu apgāž otrādi un rūpīgi izņem kēksu no formas. Ja ir vēlēšanās, dekorē ar pūdercukuru.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!