Soli pa solim: Gaisīga krāsnī cepta omlete ar dārzeņiem un sieru
Foto: DELFI
4.6667 3
6 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
5 gab.
1 gab.
100 g
pēc garšas
pēc garšas
pēc garšas
50 ml

Nesteidzīgs brīvdienu brančs nav iedomājams bez kāda olu ēdiena. Kamēr cepeškrāsns gādās par omleti, vari pagūt pagatavot svaigus lapu salātus un aromātisku kafiju.

Atdala olu dzeltenumus, pievieno tiem sāli un piparus un ar dakšiņu viegli sakuļ.

Baltumus ar putojamo slotiņu sakuļ stingrās putās. Noskaties video pamācību, kā tas darāms.

Soli pa solim: Gaisīga krāsnī cepta omlete ar dārzeņiem un sieru
Foto: DELFI

Dzeltenumus sakuļ ar pienu un lej cepamajā veidnē, liek virsū plāni sagrieztas šampinjonu šķēlītes.

Soli pa solim: Gaisīga krāsnī cepta omlete ar dārzeņiem un sieru
Foto: DELFI

Smalki sagriež papriku, sarkano sīpolu un ķirštomātiņus, kārto dārzeņus virs šampinjoniem.

Soli pa solim: Gaisīga krāsnī cepta omlete ar dārzeņiem un sieru
Foto: DELFI

Saputotos olu baltumus uzlej virs dārzeņiem un ar karoti viegli iecilā.

Soli pa solim: Gaisīga krāsnī cepta omlete ar dārzeņiem un sieru
Foto: DELFI

Cep sakarsētā cepeškrāsnī (180 grādi) apmēram 20-30 minūtes. Jo vairāk dārzeņu liksi, jo ilgāk omlete būs jācep.

Tad izņem no krāsns, pārkaisa omleti ar sarīvētu sieru un zaļumiem un iešauj atpakaļ krāsnī uz 5 minūtēm.

Ņem vērā! Jo vairāk dārzeņu liksi, jo mazāk gaisīga būs omlete. Lai labi garšo!

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Comment Form