Soli pa solim: gaisīgā rabarberu kūka ar pufīgām olbaltuma putām
Foto: DELFI
3.1250 24
8 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Loading...
Sastāvdaļas

Kamēr dārzā vēl zeļ rabarberi, jāsteidz tie iecept gardās kūkās, kas lieliski garšos ar rūgtenu pēcpusdienas kafiju. Klasiskās plātsmaizes noskaņu maina pufīga olas baltuma kārta, kas atklāsies, kad nogriezīsi šķēli. Brīdinām, ka cepšanas laikā smaržos visa māja un kaimiņi noteikti nāks ciemos!

Margarīnu ar pusi cukura (100 grami) saputo, līdz cukura graudiņi vairs neskrapšķ.

Soli pa solim: gaisīgā rabarberu kūka ar pufīgām olbaltuma putām
Foto: DELFI


Pa vienam liek klāt olu dzeltenumus un turpina putot.

Soli pa solim: gaisīgā rabarberu kūka ar pufīgām olbaltuma putām
Foto: DELFI


Tad liek miltus, cepamo pulveri un gatavo smilšu mīklu. Ja gadās lielāki olu dzeltenumi, var gadīties, ka jāpieliek nedaudz vairāk miltu.

Soli pa solim: gaisīgā rabarberu kūka ar pufīgām olbaltuma putām
Foto: DELFI

Gatavo mīklu sadala divās daļās. Vienu daļu ar pirkstiem izspaida pa pannu plānā kārtiņā, maliņas atstājot uz augšu. Pannā pirms tam var ieklāt cepamo papīru.

Soli pa solim: gaisīgā rabarberu kūka ar pufīgām olbaltuma putām
Foto: DELFI


Sagriež rabarberus smalkākos gabalos un izklāj tos apmēram 2 cm biezā kārtā virs mīklas. Pārkaisa ar nelielu daudzumu cukura.

Soli pa solim: gaisīgā rabarberu kūka ar pufīgām olbaltuma putām
Foto: DELFI

Saputo olas baltumus ar atlikušo cukuru (100 grami) stingrās putās un pārklāj rabarberiem.

Soli pa solim: gaisīgā rabarberu kūka ar pufīgām olbaltuma putām
Foto: DELFI

Atlikušo mīklas daļu sadrupina virs olas baltuma.

Soli pa solim: gaisīgā rabarberu kūka ar pufīgām olbaltuma putām
Foto: DELFI

Liek krāsnī un cep mērenā temperatūrā (170-180 grādi) apmēram stundu.

Soli pa solim: gaisīgā rabarberu kūka ar pufīgām olbaltuma putām
Foto: DELFI

Kūka ir gaisīga un skābuma nav ne par daudz, ne par maz. Lai labi garšo!

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form